Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Με αυτόφωρη σύλληψη απειλούνται οι αγρότες

Με αυτόφωρη σύλληψη απειλούνται οι αγρότες

Με αυτόφωρη σύλληψη στα μπλόκα απειλούνται οι αγρότες μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τους αποκλεισμούς των δρόμων.

Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη με παραγγελία της προς τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας ζητεί να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία για όσους κλείνουν τους δρόμους διαπράττοντας το αδίκημα  της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Η Εισαγγελική Παραγγελία αναφέρει:

“Προς τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και δι’ αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφέρειας τους. Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κ.λπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ’ αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει).

Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.

Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου”.

Νέο κάλεσμα σε διάλογο από Β. Αποστόλου

Στο μεταξύ, όπως μετέδιδε νωρίτερα το Capital.gr, στην τακτική του διαλόγου με τους αγρότες επιμένει η κυβέρνηση, παρά τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

“Διάλογο, διάλογο, διάλογο. Δεν γίνεται διαφορετικά…Αν δούμε στη διαδρομή ότι δεν …’παιδιά θέλετε να ξανακουβεντιάσουμε; Ελάτε’. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα”, είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου στο “MEGA” ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση αν οι αγρότεςεπιμείνουν στα μπλόκα.

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης θα επηρεάσει και το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης λέγοντας:

“Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε υπογράψει μια συμφωνία η οποία μας δεσμεύει. Δεν έχουν καταλάβει ότι αν πάμε πίσω την αξιολόγηση αυτό θα επηρεάσει και τον σχεδιασμό, το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης”.

Επιμένοντας στη διαδικασία του εξαντλητικού διαλόγου ο κ. Αποστόλου τόνισε:

“Διάλογο ζητήσαμε, διάλογος έγινε ουσιαστικός”, δήλωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτά που παρουσιάστηκαν στη συνάντηση είναι όσα μπορεί να δώσει η κυβέρνηση.

Υπεραμυνόμενος της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές, επισήμανε ότι η συμφωνία προέβλεπε “20% από το πρώτο ευρώ και 26% από το πρώτο ευρώ”.

Ερωτηθείς για τη στάση που είχε επιδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση στο θέμα των αγροτών, ο κ. Αποστόλου είπε ότι “πάντα η τοποθέτησή μας πρέπει να είναι με βάση τη συγκυρία, τα δεδομένα” και επικρίνοντας τη σημερινή αντιπολίτευση τόνισε:

“Έχουμε μια συμφωνία. Την υπέγραψαν το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που είναι υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας και να μην ξεχνάνε οι αγρότες ότι αυτοί που ψήφισαν, οι 222, ψήφισαν όχι μόνο απλώς τη συμφωνία γενικά και αόριστα, για φόρο τόσο για προκαταβολή τόσο, για ασφάλιστρο τόσο…”

Το σημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία, είναι το εξής:

– Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία(δεύτερος 24ωρος αποκλεισμός σήμερα από τις 11 το πρωί) και Νίκης με την πΓΔΜ (10:00-16:00 και 18:00-00:00 αποκλεισμός). Τονίζεται ότι όταν δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο, οι επικεφαλής των μπλόκων στα τελωνεία, δίνουν “ελευθέρας” για εκτόνωση της κατάστασης, αλλά κυρίως για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των αυτοκινητιστών.

– Γρεβενά-πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 12:00-16:00 και στα δύο ρεύματα και οι παρακαμπτήριοι.

– Νεάπολη Τσοτυλίου (14:00-19:00).

– Στο ‘Αργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά, 09:00-18:00 αποκλεισμός και σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη 09:00 -18:00.

– Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00, ενώ επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο μπλόκο αποτελεί και το μοναδικό από την Δυτική Μακεδονία που παραμένει στους κόλπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχή

Σε επ΄αόριστον αποκλεισμό των τελωνείων του Προμαχώνα και της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, για τα φορτηγά και τις νταλίκες, έχουν προχωρήσει οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στα μπλόκα που έχουν στήσει για περισσότερο από ένα μήνα τώρα επί ελληνικού εδάφους, παραμένοντας ωστόσο διαλλακτικοί για τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα και τα λεωφορεία.

Όπως μετέδωσε αργά χθες το βράδυ το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ, οι Βούλγαροι αυτοκινητιστές έδωσαν τελικά “ελευθέρας” στα Ι.Χ οχήματα και τα λεωφορεία, που από τις 3 το μεσημέρι δεν επέτρεπαν να εισέλθουν στο βουλγαρικό χώρο. “Η κατάσταση παραμένει η ίδια μέχρι και αυτήν την ώρα”, μας επισήμανε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου επί ελληνικού εδάφους Στέργιος Λίτος, προσθέτοντας: “περιμένουμε πολύ κόσμο σήμερα στο τελωνείο του Προμαχώνα από διάφορα σημεία της Ελλάδας”.

Επ’ αόριστον στην Εξοχή-Το πρόγραμμα διέλευσης

Σε επ΄ αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου της Εξοχής-για τα φορτηγά και τις νταλίκες- στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, προχώρησαν χθες στις 10 το βράδυ οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στο μπλόκο που έχουν στήσει επί ελληνικού εδάφους και σήμερα όρισαν και γνωστοποίησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το πρόγραμμα που θα ακολουθούν. Όπως μας είπε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Βασίλης Καστίδης, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου “10:00-15΅:00 και 17:00-22;30 θα είμαστε κλειστά για τα ΙΧ οχήματα και τα λεωφορεία”.

πηγή: capital.gr

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …