Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Κοινωνικά / Ψυχολογία / Μεγάλη επένδυση στη Δράμα – Το Hydrama Grand Hotel έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του

Μεγάλη επένδυση στη Δράμα – Το Hydrama Grand Hotel έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του

Μπορεί μια καπναποθήκη να μετατραπεί σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο με συνεδριακό κέντρο, διόρωφο spa, και wellness center; Με 15 εκατομμύρια ευρώ και σχέδιο, όλα γίνονται, έστω και αν απαιτούνται 10 ολόκληρα χρόνια.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για τη μεταμόρφωση της παλιάς καπναποθήκης Σπήρερ, στη Δράμα, στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Hydrama Grand Hotel», που ανοίγει τις πύλες του για τους επισκέπτες στις 10 Απριλίου.

Πρόκειται για μία επένδυση ύψους άνω των 15 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η εταιρεία Εργοεπισκευαστική και η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει τον καταλύτη για την καθιέρωση της Δράμας ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον οινοτουρισμό.

H ιστορία του φιλόδοξου εγχειρήματος, όπως αναφέρει το perivolos.gr, ξεκινάει το 2006, όταν ο ιδιοκτήτης της Εργοεπισκευαστικής Μανώλης Λεδάκης, που δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών και του τουρισμού στην Κρήτη, επισκέφθηκε στη Δράμα και αντίκρισε τυχαία, δίπλα στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας, το διατηρητέο κτήριο της παλιάς καπναποθήκης (σ.σ.: χτίστηκε τη δεκαετία του 1920) το οποίο παρέμενε ανενεργό για περισσότερα από 30 χρόνια.

Οταν έμαθε ότι στο διατηρητέο κτήριο είχε μπει πωλητήριο από την αμερικανικών συμφερόντων Αυστροελληνική Εταιρεία Καπνού, πήρε την απόφαση -«περισσότερο με το συναίσθημα και λιγότερο με τη λογική», όπως λέει ο ίδιος να το αγοράσει και να το μετατρέψει σε ένα ξενοδοχείο μοναδικό στο είδος του για τα ελληνικά δεδομένα.

Οπερ και εγένετο, καθώς πρόκειται για το μόνο ξενοδοχείο στην Ελλάδα και από τα ελάχιστα στην Ευρώπη που το εσωτερικό του, πατώματα και κολόνες, αποτελείται αποκλειστικά από ξύλο. Η επένδυση, που χρηματοδοτείται κατά το ήμισυ μέσω του ΕΣΠΑ, έμπλεξε περί τα τρία χρόνια, από το 2009 έως το 2012, στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας κατά το στάδιο έγκρισης των μελετών, αλλά στη συνέχεια η αναμόρφωση του πενταώροφου κτηρίου εξελίχθηκε ομαλά και πλέον βρίσκεται μια ανάσα πριν από την ολοκλήρωσή της.

Πηγή: thestival.gr

Δείτε επίσης

Αυτοκτονία: Αυξημένη πιθανότητα για όσους κάνουν συγκεκριμένα επαγγέλματα – Δείτε ποια είναι

Οι εργαζόμενοι σε συνήθως μοναχικά και ανασφαλή επαγγέλματα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας, σύμφωνα με μια …