Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Ρήξη χιαστού: Δείτε πως να «φτιάξετε» νέα γόνατα!

Ρήξη χιαστού: Δείτε πως να «φτιάξετε» νέα γόνατα!

Η συχνότητα της κάκωσης αυτής αυξάνεται συνεχώς, με τη συμμετοχή όλο και περισσοτέρων ατόμων νέας ηλικίας στον επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό αθλητισμό, ενώ εμφανίζεται αυξημένη στις γυναίκες δύο με οκτώ φορές περισσότερο σε σχέση με τους άντρες.

Πιο συχνά τραυματίζονται οι αθλητές του μπάσκετ, του χόκεϊ, του ποδοσφαίρου,  της γυμναστικής, ενώ ακολουθούν σε συχνότητα αυτοί του σκι και του βόλεϊ.

Στις ΗΠΑ  κάθε χρόνο έχουμε περίπου 250.000 τραυματισμούς ( 1 στους 1.750) σε άτομα ηλικίας 15 με 45 χρόνων, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός στη χώρα μας ξεπερνά τοις 4.000 ετησίως. Μόνο στο 30% των περιπτώσεων ο τραυματισμός είναι από άμεση επαφή με αντίπαλο.

Το συνολικό κόστος για την αντιμετώπιση των κακώσεων του χιαστού συνδέσμου ανέρχεται σε 2-3 δισ. δολάρια το χρόνο, γεγονός που υποδηλώνει το τεράστιο κοινωνικοοικονομικό κόστος των τραυματισμών αυτών.

Νέα θεραπεία

Πλέον οι ορθοπεδικοί-αθλίατροι θεραπεύπουν με αυτόλογα ενήλικα βλαστικά κύτταρα τη ρήξη χιαστών συνδέσμων των αθλητών! «Η εφαρμογή της αναγεννητικής ιατρικής στην αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων ανοίγει νέες σελίδες με πολλαπλά οφέλη για τους ασθενείς» αναφέρει   ο ορθοπεδικός χειρουργός και αθλητίατρος  Δρ Σταύρος Αλευρογιάννης, MD, MSc, PhD,  και συνεχίζει

«Τα οφέλη από την θεραπεία  των αθλητικών κακώσεων και δη της ρήξης των χιαστών με βλαστοκύτταρα είναι πολλά».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η χρήση των βλαστοκυττάρων στα πλαίσια της Αναγεννητικής Ιατρικής σε πολλούς τομείς είναι πλέον θεραπεία επιλογής. Στην Ορθοπεδική έχει μπεί δυναμικά και χρησιμοποιείται στην θεραπεία των αθλητικών κακώσεων που ταλαιπωρούν πολύ συχνά χιλιάδες αθλητές.

Πλεονεκτήματα

Η θεραπεία  με βλαστοκύτταρα των αθλητικών κακώσεων, που σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν διέκοψαν βίαια  την καριέρα ταλαντούχων αθλητών, προσφέρει πολλά οφέλη όπως:

Aναγεννά ταχύτερα και επιδιορθώνει με ασφάλεια τις κακώσεις μυών, τενόντων και συνδέσμων
Επιταχύνει την αποκατάσταση και αποτρέπει την υποτροπή της κάκωσης
Αποκαθιστά ταχύτατα τη λειτουργικότητα του μέλους
Μειώνει ή/και εξαλείφει τον πόνο
Έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες και εξαφανίζει την πιθανότητα μόλυνσης
Επιταχύνει τη νεοαγγειογένεση των μοσχευμάτων
Περιορίζει το μετεγχειρητικό οίδημα και ύδραρθρο, με τους αυξητικούς παράγοντες που εμπεριέχουν και εκλύουν τα βλαστοκύτταρα
Καθυστερεί ή/και προλαμβάνει την ανάγκη χειρουργικής αποκατάστασης.

 

πηγή: healthreport.gr

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …