Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Η Ένωση Ορεστιάδας φέρνει το ασφαλιστικό στη Βουλή και ζητά την καταψήφιση των επίμαχων διατάξεων

Η Ένωση Ορεστιάδας φέρνει το ασφαλιστικό στη Βουλή και ζητά την καταψήφιση των επίμαχων διατάξεων

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

email: seayorestiadas@gmail.comΔικτυακός τόπος : seayorestiadas.blogspot.gr

Ορεστιάδα, 27-01-2016

ΠΡΟΣ: Βουλευτές Ν.Έβρου

                                   ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

        Η Ένωσή μας στα πλαίσια των δράσεων που έχει αναλάβει κατά της επικείμενης ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου απέστειλε στους βουλευτές του Νομού Έβρου επιστολή διαμαρτυρίας για να εκφράσει την αντίθεσή της στη διαφαινόμενη ψήφισή του που θα έχει τραγικές συνέπειες για το μέλλον το δικό μας αλλά και των παιδιών μας.

        Μετά την επίσημη ενημέρωση που είχαμε την 22-01-2016 από τον Υπουργό Εργασίας, κ. Γεώργιο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ, αναφορικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή των Ελλήνων προς ψήφιση, σας γνωρίζουμε ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού των κύριων και επικουρικών συντάξεων δε δύναται να εφαρμοστεί ομοίως στους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Ειδικότερα, σας γνωρίζουμε ότι οι ένστολοι πάντα διέπονταν από συγκεκριμένο στρατιωτικό συνταξιοδοτικό δίκαιο και στον υπολογισμό της σύνταξής τους, λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος, της επικινδυνότητας, το μικρό προσδόκιμο ζωής, τα πτητικά, καταδυτικά, αλεξιπτωτιστή, υποβρύχιου καταστροφέα και εκκαθαριστή ναρκοπεδίων εξάμηνα, τις διπλάσιες υπηρεσίες, τους παθόντες εξαιτίας της υπηρεσίας κ.λπ.

Κατόπιν των παραπάνω, σας καλούμε να διαχωρίσετε τη θέση σας και να δηλώσετε έγκαιρα ότι θα «καταψηφίσετε» τις αρνητικές αντιασφαλιστικές διατάξεις, καθότι ο μόνος δρόμος για να υπάρξει εργασιακή ειρήνη, είναι ο δρόμος του ουσιαστικού διαλόγου και όχι η εσπευσμένη και εκβιαστική ψήφιση ανεδαφικών και παράλογων διατάξεων.

      Στηρίξτε έμπρακτα με την καταψήφιση των επίμαχων διατάξεων την προσπάθεια μας για επιβίωση και αποδείξτε με ποια πλευρά είστε, με το λαό ή με την εξουσία;

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ

        -Ο-                                                                                              -Ο-

   Πρόεδρος                                                                               Γεν. Γραμματέας

ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας                                                                           ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥΔΗΣ Θεοδόσιος

 6945238100                                                                                 6947527152

ακολουθεί η αναφορά στη Βουλή από τον Βουλευτή Έβρου κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη

Αναστάσιος Δημοσχάκης

Βουλευτής Έβρου – Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού

ΘΕΜΑ: Κατάθεση αναφοράς για το ασφαλιστικό ζήτημα – Επιστολή διαμαρτυρίας ΣΕΑΥΟ

Αναφορά συνέταξε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης στην Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δράσης του, για την κατάθεση επιστολής διαμαρτυρίας της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας αναφορικά με το προτεινόμενο σχέδιο για το ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής στο πλαίσιο της αναφοράς κατέθεσε επιστολή της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας με την οποία τα μέλη της Ένωσης καλούν τους Βουλευτές του Έβρου να καταψηφίσουν το προτεινόμενο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό ως μη εφαρμόσιμο. Ο Βουλευτής δια της παρούσης δηλώνει και την πρόθεσή του να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Σ.Ε.Α.Υ.Ο. και να συμπαραταχθεί στο αίτημά τους για καταψήφιση του σχεδίου νόμου.

Ο Βουλευτής κατέθεσε το παραπάνω έγγραφο με αναφορά, ώστε να καταδείξει την ανησυχία των φορέων και πολιτών του Έβρου και της Θράκης για το προωθούμενο σχέδιο για το ασφαλιστικό και να δηλώσει την συμπαράστασή και συμφωνία του με το αίτημά τους να αποσυρθεί το σχέδιο και να συζητηθεί το ζήτημα του ασφαλιστικού από μηδενική βάση και με έμφαση στην ανάπτυξη της απασχόλησης ως λύσης σε αυτό.

Επίσης, η παρούσα αναφορά γίνεται ταυτόχρονα με αναφορά αντίστοιχης επιστολής των Λιμενικών Θράκης, αναγνωρίζοντας την αγαστή συνεργασία σε διακλαδικό επίπεδο των Σωμάτων Ασφαλείας, γεγονός που οδήγησε και στις επιτυχείς συλλήψεις για παράνομο εμπόριο όπλων στον Έβρο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …