Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Δρίτσας: Δεν αποκλείεται να στέλνουμε πλοία με τους μετανάστες και στη Θεσσαλονίκη

Δρίτσας: Δεν αποκλείεται να στέλνουμε πλοία με τους μετανάστες και στη Θεσσαλονίκη

Αναγκαία, για τη διαχείριση της κατάστασης, χαρακτηρίζει την ελεγχόμενη επιβράδυνση της προσφυγικής ροής προς τα βόρεια σύνορα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM” κάλεσε τους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως εξήγησε ο κ. Δρίτσας, από τη στιγμή που υπήρξε η αρνητική και αυθαίρετη εξέλιξη -όπως τη χαρακτήρισε- με την απόφαση των χωρών του Βίζενγκραντ και της Αυστρίας, η ελληνική κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να προσαρμόσει τα σχέδιά της, προκειμένου να μην συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός ανθρώπων στα σύνορα με την Ειδομένη.

Ο κ. Δρίτσας, μιλώντας στην εκπομπή “ΑΠΕριττα”, με τους Κώστα Παπαδάκη και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, είπε ότι σε συνεννόηση με τις ναυτιλιακές εταιρείες, για το επόμενο τριήμερο, τα τρία πλοία που πραγματοποιούν τα δρομολόγια με προορισμό τον Πειραιά, θα παραμείνουν προσωρινά στα λιμάνια της Μυτιλήνης, της Χίου και της Σάμου.

«Θα διαμείνουν μέσα στα πλοία ταυτοποιημένοι μετανάστες και πρόσφυγες, μία δύο μέρες και μετά να ξεκινήσουν», υπογράμμισε ο κ. Δρίτσας και προσέθεσε ότι με την ισοκατανομή της ροής των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά προς τον Πειραιά και την Ειδομένη, η κατάσταση θα καταστεί διαχειρίσιμη ευκολότερα.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης δεν είναι η δημιουργία μεγάλων κέντρων μετεγκατάστασης, αλλά η διασπορά των προσφύγων σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου αναμένεται να δημιουργηθούν τα νέα κέντρα μετεγκατάστασης.

Ο κ. Δρίτσας, εξάλλου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταπλεύσουν πλοία με πρόσφυγες και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το επόμενο χρονικό διάστημα, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «αυτή τη στιγμή δεν είναι στον άμεσο σχεδιασμό», και ζήτησε από όλους να αναλάβουν ένα μικρό βάρος. «Ο καθένας να αναλάβει ένα μικρό βάρος, και η αυτοδιοίκηση και η εκκλησία και η κοινωνία και οι πάντες. Είναι η καλύτερη και η πιο ορθολογική κατεύθυνση για να μπορούμε να έχουμε σωστή διαχείριση», κατέληξε ο κ. Δρίτσας.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …