Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Αυτή η γυναίκα είναι Υπουργός Ευτυχίας -Αυτό που χρειάζονται όλα τα κράτη [εικόνες]

Αυτή η γυναίκα είναι Υπουργός Ευτυχίας -Αυτό που χρειάζονται όλα τα κράτη [εικόνες]

Οκτώ νέους υπουργούς, μεταξύ των οποίων πέντε γυναίκες, διόρισε η κυβέρνηση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ανάμεσά τους βρίσκεται μια Υπουργός Ευτυχίας, μια Υπουργός Ανοχής και μια Υπουργός Νεότητας, ηλικίας 22 ετών.

Η θέση της Υπουργού Ευτυχίας δόθηκε στην Ouhoud al-Roumi η οποία ήταν ως τώρα διευθύντρια του υπουργικού συμβουλίου.

«Η ευτυχία δεν είναι μόνο μια ευχή στη χώρα μας. Θα υπάρξουν σχέδια, προγράμματα και δείκτες. Αυτό βέβαια είναι έργο για όλους τους υπουργούς» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός της χώρας.

Η κυβέρνηση βρίσκεται, βέβαια, στην τσιμπίδα πολλών ΜΚΟ όπως η Human Rights Watch για καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των γυναικών. Οι γυναίκες δεν μπορούν να ζητήσουν διαζύγιο παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και επιτρέπεται η πολυγαμία. Επίσης, και το κυριότερο, ο ποινικός κώδικας δίνει το δικαίωμα στους άντρες να χρησιμοποιούν βία εναντίον των συζύγων τους.

Η νεαρή πτυχιούχος 22 ετών Chemma al-Mazroui, διορίστηκε υπουργός Νεότητας. Είναι πτυχιούχος της Οξφόρδης και του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.


Η Loubna al-Qassimi, πρώην υπουργός Ανάπτυξης έγινε υπουργός Ανοχής.

 

Η Υπουργός Ανοχής, παλιότερα, με την ελληνίδα δημοσιογράφο Ελισάβετ Φιλιππούλη:

Ωστόσο, τα βασικά υπουργεία μένουν στα χέρια των οικογενειών των Σεϊχηδων που βρίσκονται στην εξουσία. Ο Cheikh Seïf Ben Zayed Al-Nahyane, ένας από τους γιούς του ιδρυτή της ομοσπονδίας των εμιράτων, διατηρεί το υπουργείο Εσωτερικών. Ο αδελφός του Cheikh Abdallah, παραμένει υπουργός Εξωτερικών και του προστέθηκε και το χαρτοφυλάκιο της διεθνούς συνεργασίας, ενώ ο άλλος του αδελφός, Cheikh Mansour, παραμένει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός προεδρικών υποθέσεων.
Ο πρωθυπουργός Cheikh Mohammed, διατηρεί για τον εαυτό του το υπουργείο Αμυνας, ενώ ο αδελφός του, Cheikh Hamdane, έχει το υπουργείο Οικονομίας.

Πρωτεύουσα είναι το Αμπου Ντάμπι και λιμάνι το Ντουμπάι:

Τα Ηνωμένα Εμιράτα έχουν πληθυσμό 9 εκατομμύρια κατοίκους εκ των οποίων το 90% είναι ξένοι. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι βρίσκεται σε πόλεμο με τους ισλαμιστές. Τα Εμιράτα διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία και δεν γνώρισαν τις αναταραχές των γειτόνων τους από την λεγόμενη «Αραβική Ανοιξη».

 

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …