Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Ανέγερση νέου αστυνομικού Μέγαρου στο Ρέθυμνο

Ανέγερση νέου αστυνομικού Μέγαρου στο Ρέθυμνο

ΠΡΟΣ:
κ. Αναγνωστάκη Δημήτριο
Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης.

κ. Αναγνωστάκη,

Το κτηριακό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, αποτελεί ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που καλείστε εσείς, απο τη θέση ευθύνης που κατέχετε, να επιλύσετε. Δυστυχώς, οι παραβλέψεις και οι ατολμίες των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου σας – που γνώριζαν το κτηριακό πρόβλημα της τοπικής ΕΛ.ΑΣ – διοιώνισαν την ήδη βεβαρημένη κατάσταση. Αποτέλεσμα, το Ρέθυμνο να είναι ο φτωχός συγγενής σε υποδομές, σε σύγκριση με τους όμορους νομούς Χανίων και Ηρακλείου, που διαθέτουν σύγχρονα και αξιόπιστα κτήρια των αστυνομικών τους υπηρεσιών.
Το υπάρχον κτήριο, που φιλοξενεί την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου και τις λοιπές υπηρεσίες, δε θυμίζει σε τίποτα με Αστυνομικό Μέγαρο ολόκληρου νομού, με όλο και αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις.
Η τοπική κοινωνία, οι Τοπικές Αρχές και εμείς ως Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου ΣΥΝΠΟΛΙΣ, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και τη φωνή μας, με σκοπό τη δημιουργία σύγχρονου, λειτουργικού, αξιόπιστου Αστυνομικού Μεγάρου στον αύλειο χώρο της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου. Στηρίζουμε και επικροτούμε την πρόταση για εξεύρεση μόνιμης κτηριακής λύσης και εξασφάλισης των απαιτούμενων κονδυλίων. Με την σύμπραξη του Δήμου Ρεθύμνου, που αποτελεί και πρόταση του Δημάρχου Ρεθύμνου κ.Γιώργη Μαρινάκη, της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Ρεθύμνου, και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

κ. Γενικέ,

Ζητάμε την οριστική επίλυση του στεγαστικού της τοπικής ΕΛ.ΑΣ σε χρόνο και χώρο που εξυπηρετεί τους πολίτες και το αστυνομικό προσωπικό.
Δεν περιποιεί τιμή για κανέναν, ούτε για το Υπουργείου διαχρονικά, ούτε για την τοπική ΕΛ.ΑΣ, και περισσότερο για την τοπική μας κοινωνία, η Αστυνομική Διεύθυνση, μια τόσο νευραλγική υπηρεσία, να στεγάζεται στο κτήριο -έκτρωμα, ακατάλληλο και επικίνδυνο για την ασφάλεια πολιτών και αστυνομικών.
Οι Τοπικές Αρχές -όπως έχετε ενημερωθεί-, είναι διατεθειμένες να στηρίξουν την υπόθεση που λέγεται<<ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ>> με πράξεις.

Σας ζητάμε να συμβάλλετε απο τη θέση ευθύνης που έχετε, στην επίλυση του κτηριακού. Να βάλετε το θεμέλιο λίθο του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην πόλη μας, μιας και οι προκάτοχοι σας δεν το έπραξαν!

πηγή: rethemnosnews.gr

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …