Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Θα παραμείνουν ως απόφοιτοι Λυκείου ή όχι, οι απόφοιτοι των σχολών αστυφυλάκων;

Θα παραμείνουν ως απόφοιτοι Λυκείου ή όχι, οι απόφοιτοι των σχολών αστυφυλάκων;

Δεν ήταν μόνο ο Τόσκας κομιστής καλών ειδήσεων χθες στη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας της ΠΟΑΣΥ. Καλά νέα φέρεται να κόμισε και ο εκπρόσωπος του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναφερόμενος στο
ζήτημα της εκπαιδευτικής διαβάθμισης των εισερχόμενων στη σχολή αστυφυλάκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr,  φέρεται να έδωσε τη διαβεβαίωση ότι ο φάκελος που κατέθεσε η Ομοσπονδία έχει τύχει θετικής ανταπόκρισης ώστε οι εισακτέοι στις αστυνομικές σχολές ν’ απογράφονται κατά την αποφοίτηση τους ως τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως είπε, το ζήτημα θα έχει αίσια κατάληξη και πως πολύ σύντομα θα τεθεί στον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη, ώστε να δρομολογηθεί η επίλυση του.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα, σε κείμενο του αστυνομικός με θέμα ” Αστυνομικοί από πανελλαδικές εξετάσεις 20 χρόνια μετά, “Ποιος θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα μας; “, σημείωνε μεταξύ άλλων: “Όλα αυτά την στιγμή που οι απόφοιτοι της Σχολης Αστυφυλακών απογράφονται ως απόφοιτοι λυκείου, και η βαθμολογική τους εξέλιξη περνώντας από διαδοχικές εξετάσεις και μετα από παραμονή στο βαθμο του Ανθυπαστυνόμου τουλάχιστον 11 χρονιά φθάνει στο βαθμο μόλις του Υπαστυνόμου!!  ”

Πηγή: bloko.gr

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …