Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / Γέμισαν κατσαρίδες τα Αστυνομικά Τμήματα!

Γέμισαν κατσαρίδες τα Αστυνομικά Τμήματα!

Με πολλά προβλήματα ξεκίνησε και η νέα χρονιά για τους αστυνομικούς, με την καθαριότητα να έρχεται να προστεθεί σε μία μακροσκελή λίστα. Ο ειδικός γραμματέας της ΠΟΑΥ, Θεόφιλος Παπαδάκης, δήλωσε στο «ΜΑΡΣ» πως «όπως και παλαιότερα, έτσι και φέτος, δυστυχώς, η σύμβαση με τα συνεργεία καθαριότητας που απασχολούνται στις Αστυνομικές Υπηρεσίες έληξε και από τις αρχές της χρονιάς οι Υπηρεσίες και τα υπόλοιπα οικήματα δεν έχουν καθαριστεί.

Οι συνάδελφοι όσο μπορούν βοηθούν, αλλά θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να απεγκλωβίσει την ΕΛ.ΑΣ. από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που ταλανίζουν το Δημόσιο.

Εάν περιμένουμε να γίνουν ο διαγωνισμός και όλες οι υπόλοιπες διαδικασίες όπως ισχύει, απ’ ό,τι υπολογίζεται, θα έχουμε καθαριότητα πάλι από τον Μάρτιο…

Φανταστείτε τι γίνεται σε ΑΤ με πολλούς κρατουμένους ή σε άλλα που προσέρχονται πολλοί πολίτες. Σκεφτείτε ακόμη και τον άνθρωπο αστυνομικό, ο οποίος θα
πρέπει να περάσει καθημερινά οκτώ ώρες σε χώρο που δεν έχει καθαριστεί». Ο κ. Παπαδάκης εξηγεί πως αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα πολλοί αστυνομικοί, μεταξύ άλλων υποχρεώσεων, να φροντίζουν και για την… καθαριότητα των τμημάτων ή, ακόμα, και να μαζεύουν χρήματα βερεσέ, προκειμένου να πληρώσουν κάποια καθαρίστρια.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση που εξέδωσε η «Προοδευτική Ανεξάρτητη Συνεργασία Αστυνομικών Αθήνας», η οποία κάνει λόγο για «τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στις περισσότερες αστυνομικές υπηρεσίες, καθώς έχουν γεμίσει με σκουπίδια, ενώ οι τουαλέτες είναι σε κατάσταση “έκτακτης ανάγκης”». Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, «περισσότερο τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων και των Υπηρεσιών όπου φυλάσσονται κρατούμενοι». ΗΠΑΣΑΑ αναφέρει ακόμα πως «η δυσαρέσκειά μας μέρα με τη μέρα μεγαλώνει και οι αντοχές μας έφτασαν στο όριο».

Κώστας Παπαδόπουλος

* Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυκλοφόρησε το Σάββατο 9/1/2016

paraskhnio.gr

Δείτε επίσης

Η υπέροχη στιγμή που ελαφάκι φιλάει αστυνομικό που το έσωσε από τις φωτιές

Ένα νεογέννητο ελαφάκι, δίνει ένα φιλί στον λαιμό ενός αστυνομικού, ο οποίος το έσωσε μέσα …