Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Έρχεται το «μπόνους παραγωγικότητας» στο Δημόσιο – Ποιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν με μείωση μισθού

Έρχεται το «μπόνους παραγωγικότητας» στο Δημόσιο – Ποιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν με μείωση μισθού

Η επιμονή που εξέφρασαν για μια ακόμη φορά οι δανειστές, κατά την συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορο Βερναρδάκη, για τη σύνδεση της αξιολόγησης με μισθολογικές επιπτώσεις υπό την μορφή «μπόνους παραγωγικότητας» στους άριστους υπαλλήλους, ενόψει της σύνταξης του νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, μόνο «αθώα» δεν μπορεί να θεωρηθεί. Παρότι εκ πρώτης άποψης εμφανίζεται ως μια πολιτική «επιβράβευσης» ικανών δημοσίων υπαλλήλων, θα σημάνει μεταγενέστερα τη μείωση των αποδοχών για μεγάλη μερίδα εργαζομένων.

Και αυτό καθώς σηματοδοτεί την ευθεία σύνδεση αξιολόγησης και μισθολογίου. Από τη στιγμή που είναι ρητά κατατεθειμένο στη συμφωνία πως το νέο μισθολόγιο θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερο, μέσω του «μπόνους» αυτομάτως θα απαιτηθεί η ανεύρεση κονδυλίων από τις γνωστές «δεξαμενές», δηλαδή υπαλλήλους που -εν προκειμένω- θα βαθμολογηθούν χαμηλά στην αξιολόγηση.

Έτσι, επιτυγχάνουν οι δανειστές να εφαρμόσουν και μια ακόμη απαίτησή τους, δηλαδή το άνοιγμα της «ψαλίδας» μεταξύ υπαλλήλων.

Υπενθυμίζεται ότι στον πυρήνα της πρότασης του υπουργείου για το νέο μισθολόγιο είναι ο διαχωρισμός βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης στους δημοσίους υπαλλήλους, με την κυβέρνηση ταυτόχρονα να επιλέγει να εξορθολογίσει το μισθολόγιο, προς ενιαία κατεύθυνση, μειώνοντας τις ανισότητες.

aftodioikisi.gr

Δείτε επίσης

«Κυρία, με ακούς;» – H συγκλονιστική περιγραφή αστυνομικού που επανέφερε 53χρονη γυναίκα

Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Αστυνομία και ΕΚΑΒ στη λαϊκή της Πέμπτης, στη συμβολή των οδών …