Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνεδρίαση Δ.Σ. της ΕΑΚΜ την 06-11-2015 – Ανακοίνωση

Συνεδρίαση Δ.Σ. της ΕΑΚΜ την 06-11-2015 – Ανακοίνωση

  Θεσσαλονίκη 08 Νοεμβρίου 2015

Συνεδρίασε στις 06/11/2015 το Δ.Σ. της Ένωσης μας με θέματα ημερησίας διάταξης :
Α) Εγγραφοδιαγραφές Μελών
Β) Ενημέρωση για το 25Ο Τακτικό συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α στην Αθήνα
Γ) Λοιπά τρέχοντα θέματα
– Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, από τα μέλη του Δ.Σ., από την οποία απουσίαζε ένα μέλος (μειοψηφούσα παράταξη), εκφράστηκε ο προβληματισμός τόσο για τον κίνδυνο μίας νέας παρέμβασης στο μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας, όσο και για την εξέλιξη του Ασφαλιστικού ζητήματος. Παράλληλα έγινε επικαιροποίηση τυπικών διαδικαστικών θεμάτων τα οποία απασχολούν τα νεοεκλεγέντα Διοικητικά Συμβούλια.
-Στη διάρκεια της συνεδρίασης, μέλος του Δ.Σ. και εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΞΙ.Α., ζήτησε και πήρε τον λόγο, καταθέτοντας πρόταση εκ μέρους του μειοψηφούντος παραταξιακού συνδυασμού (αρχαιρεσίες της 18-19 Οκτωβρίου 2015) και αναφέροντας παράλληλα ότι εκπροσωπεί τον εν λόγω συνδυασμό, ως επικεφαλής. Η ανωτέρω πρόταση αφορούσε την κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές του 25ου Συνεδρίου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α, όλων των μελών – αντιπρόσωπων της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας, παραταξιακά, ώστε να καταληφθούν περισσότερες ‘’θέσεις’’ στο νέο Δ.Σ. το οποίο θα σχηματισθεί. Επιχειρηματολογώντας, ανέφερε ότι μέχρι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν είχε δεχθεί καμία όχληση από την παρούσα Διοίκηση της Ομοσπονδίας, αναφορικά με τις θέσεις που καταλαμβάνουν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι.
– Άμεσα δύο μέλη του Δ.Σ., κατά σειρά , τα οποία πρόσκεινται στην πλευρά του μειοψηφούντος συνδυασμού, συντάχτηκαν με την πρόταση του ανωτέρω μέλους και επιπροσθέτως εξέφρασαν την άποψη ότι η ύπαρξη συνδικαλιστικών παρατάξεων ευνοεί τον Συνδικαλισμό και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των συναδέλφων.
– Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Κ.Μ., αντιλαμβανόμενος άμεσα τη δυσαρέσκεια και την απορία των λοιπών μελών, έλαβε τον λόγο εγκαλώντας το προαναφερόμενο μέλος που κατέθεσε την πρόταση, στην τάξη. Συνεχίζοντας, υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ότι η προεκλογική περίοδος έχει τελειώσει και ότι ο πραγματικός αντίπαλος δεν είναι η Ομοσπονδία αλλά τα προβλήματα των συναδέλφων τους οποίους εκπροσωπούμε. Ακόμη δήλωσε ότι είναι αντίθετος σε συζητήσεις περί παρατάξεων και γι’ αυτό άλλωστε εισηγήθηκε την κατάργηση του ‘’ΔΕΣΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗΣ ‘’ . Το Προεδρείο , ανάφερε, πρέπει να δρα στα πλαίσια συλλογικότητας, ενότητας και υπευθυνότητας. Ολοκληρώνοντας ο Πρόεδρος της Ε.Α.Κ.Μ., έδωσε έμφαση στην απαίτηση των καιρών για κλίμα ένωσης και όχι πόλωσης.
– Ακολούθως, τον λόγο ζήτησε και έλαβε μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης και παράλληλα μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Αφού εξέφρασε την ενόχληση του για την επιθετική στάση του μειοψηφούντα παραταξιακού συνδυασμού προς την Ομοσπονδία, τόνισε ότι ο γνώμονας των όποιων ενεργειών μας δεν θα πρέπει να είναι η διεκδίκηση μιας ‘’καρέκλας’’, αλλά η ενίσχυση της Ομοσπονδίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων, σημειώνοντας παράλληλα ότι η πόρτα του Προεδρείου της Ομοσπονδίας είναι ανοιχτή για όλους.
– Η Ε.Α.Κ.Μ. συνεχίζει αταλάντευτα την πορεία της, ανταποκρινόμενη στα δεδομένα των τελευταίων εκλογικών αποτελεσμάτων, πάντα σε πνεύμα ενότητας και συλλογικής προσπάθειας με γνώμονα τον συνάδελφο και την Ελληνική Αστυνομία.

 

 

 

 

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *