Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Ν.Τόσκας: οριστικό,διαλύεται η ομάδα ΔΕΛΤΑ-ξεκινάει η αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Ν.Τόσκας: οριστικό,διαλύεται η ομάδα ΔΕΛΤΑ-ξεκινάει η αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Τη διάλυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ προανήγγειλε ο Αν.Υπουργός προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ο υπουργός προανήγγειλε επίσης τη μείωση της διεύθυνσης ασφάλειας υψηλών προσώπων. Τονισε οτι θα υπάρξουν νέες συνενώσεις και κλεισίματα αστυνομικών τμημάτων.

Ο Νίκος Τόσκας προανήγγειλε αναδιάρθρωση στις τάξεις της ΕΥΠ, ενώ ερωτηθείς για τον κίνδυνο να έχουν μπει στη χώρα τζιχαντιστές με το κύμα προσφύγων απέφυγε να απαντήσει δηλώνοντας οτι οι ελληνικές αρχές είναι σε συνεργασία με αντίστοιχες ευρωπαϊκές.

skai.gr

Σε αναδιοργάνωση και αναδιάταξη της Ελληνικής Αστυνομίας προχωράει η κυβέρνηση.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ανακοινώθηκε η κατάργηση της Ομάδας Δέλτα, η οποία θα διαλυθεί σε τρία μέρη. Ωστόσο, δεν θα σταματήσουν οι πειθαρχικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη σε βάρος αστυνομικών που υπηρετούν στη συγκεκριμένη μονάδα.

Επίσης προβλέπεται τα μικρά αστυνομικά τμήματα -κυρίως της περιφέρειας- να συγχωνευθούν σε μεγαλύτερα, ενώ ανάλογες κινήσεις θα γίνουν και στην Πυροσβεστική. Στόχος η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των Σωμάτων Ασφαλείας.

Όσο για το προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι θα ενισχυθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου για να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή του, ενώ πρόσθεσε πως θα έρχονται καταγραφικά μηχανήματα από τη Γερμανία.

Τέλος, ο κ. Τόσκας έστειλε μήνυμα στη Χρυσή Αυγή και τις άλλες ακροδεξιές οργανώσεις όπως είπε ότι δεν θα ανεχθεί να υποκαταστήσει κανείς το ρόλο της Αστυνομίας. Πρόσθεσε ότι θα είναι αμείλικτος σε τυχόν αυθαιρεσία και απειθαρχία μέσα στην ΕΛ.ΑΣ.

efsyn.gr

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …