Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Περίμενε επί 7 χρόνια να αποδειχθεί η αθωότητά του – Επιστρέφει στο σώμα λιμενικός που κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης

Περίμενε επί 7 χρόνια να αποδειχθεί η αθωότητά του – Επιστρέφει στο σώμα λιμενικός που κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης

Επί επτά χρόνια παρέμενε σε διαθεσιμότητα μέχρι το δικαστήριο να πάρει την τελική του απόφαση για την υπόθεση μεταφοράς μεταναστών στην οποία φέρονταν ως εμπλεκόμενοι λιμενικοί και οδηγοί φορτηγών από την Πάτρα.Χθες άκουσε την έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να τον κηρύσει αθώο των κατηγοριών και να του επιτρέπει την επιστροφή στο λιμενικό σώμα!

Ο Χρύσανθος Ζαχαρόπουλος, λιμενικός της Πάτρας απηλλάγη των κατηγοριών που τον βάρυναν από το Νοέμβριο του 2008 οπότε και είχε αποκαλυφθεί η υπόθεση και είχαν συλληφθεί συνολικά 15 άτομα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πάτρας και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Χθες και μετά από πολυετούς δικαστικούς αγώνες  το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων συρρίκνωσε το κατηγορητήριο και απάλλαξε τους περισσότερους κατηγορούμενους.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή έναν λιμενικό, σε φυλάκιση 3 ετών ιδιοκτήτη μεταφορικής εταιρείας και σε φυλάκιση δυο ετών έναν Ιρακινό.

thebest.gr

“Μου έκλεψαν 7 χρόνια από τη ζωή μου”, δηλώνει συντετριμμένος συνάδελφος! Διαβάστε τι ακριβώς συνέβη εδώ

Δεν είναι λίγες οι φορές που χρειαστήκαμε ως Αστυνομικοί τη Νομική Προστασία για διάφορα συμβάντα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της Υπηρεσίας μας. Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι και το συγκεκριμένο, του συναδέλφου από το Λιμενικό Σώμα.

Γι’ αυτόν το λόγο η Σ.Κ.Α.Υ. προέβη στη σύναψη συμφωνίας με μία εξειδικευμένη εταιρία που παρέχει:

  • Υπεράσπιση του υπαλλήλου του Σώματος Ασφαλείας σε ποινικά δικαστήρια και πειθαρχικά συμβούλια.
  • ∆ιεκδίκηση αξιώσεων αποζημίωσης από τρίτους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου περί Αστικής Ευθύνης.
  • Παραφύλαξη έννομων συμφερόντων του ασφαλισμένου από εργατικές σχέσεις (πειθαρχικές ποινές, προαγωγές, ΕΔΕ, μισθολογικά, άδειες, κλπ)
  • Υποβολή μήνυσης σε περιπτώσεις ψευδούς καταμήνυσης, δυσφήμισης κ.α.

Κάντε και εσείς την αίτηση σας σήμερα κιόλας on line

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …