Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ για την … "άμεση ένταξη των ένστολων στα βαρέα και ανθυγιεινά"

Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ για την … "άμεση ένταξη των ένστολων στα βαρέα και ανθυγιεινά"

Λίγες μόνο ώρες μετά τη συνάντρηση των μελών των Ομοσπονδιών (ΠΟΑΣΥ- ΠΟΑΞΙΑ) με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ομάδα βουλευτών του κόμματος κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Εργασίας, με θέμα: «Άμεση ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά  των Ασφαλισμένων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Το ερώτημα γιατί δεν είχαν αναλάβει παρόμοια πρωτοβουλία ενώ ήταν στην κυβέρνηση μάλλον λίγη σημασία έχει….

Ακολουθεί η ερώτηση προς τον Κατρούγκαλο, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, στις ημερίδες των αστυνομικών ήταν διαπρύσιος κήρυκας της υπαγωγής των ένστολων στα βαρέα. Αλλά τότε βέβαια δεν ήταν υπουργός και μάλιστα καθ’ ύλην αρμόδιος. Βαρύς και ανθυγιεινός έχει καταστεί ο εκατέρωθεν εμπαιγμός.

“Κύριε Υπουργέ,

Μετά από την συνάντηση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων της Αστυνομίας με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Ε. Μεϊμαράκη υπήρξε κοινή η διαπίστωση ότι ο  εργασιακός χώρος της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί έναν από τους πλέον ευαίσθητους, με σημαντικές ιδιαιτερότητες και καταφανή επικινδυνότητα κλάδο. Εάν συμπεριλάβουμε και το επικίνδυνο και το ανθυγιεινό της εργασίας, σε συνδυασμό με μια καθημερινότητα η οποία χαρακτηρίζεται από ακατάστατο ωράριο, εξαήμερη παροχή εργασίας σε εβδομαδιαία βάση, το επάγγελμα – λειτούργημα του Έλληνα Αστυνομικού, καθίσταται ιδιαίτερα ευπαθές. Δυστυχώς όμως με τα όσα διαφαίνονται να προωθούνται αναφορικά με το νέο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας μέσω του οποίου προβλέπεται η μεταρρύθμιση του Συνταξιοδοτικού Συστήματος ( 62ο έτος ηλικίας και σαράντα έτη εργασίας – ασφάλισης), οι Έλληνες Αστυνομικοί ενώ συμπληρώνουν τα 40 έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας πολύ νωρίτερα του 62ου έτους ηλικίας, πρόκειται να αποτελέσουν τη μοναδική εργασιακή ομάδα του Δημοσίου στη χώρα μας, της οποίας τα μέλη θα αναγκάζονται να εργάζονται – ασφαλίζονται για πάνω από 44 έτη και θα φτάνουν ως τα 50 έτη εάν συνταξιοδοτούνται στο 62ο έτος της ηλικίας τους ή στο 67ο έτος της ηλικίας τους. Κατόπιν όλων αυτών,

 

Ερωτάστε:

1. Προτίθεστε να νομοθετήσετε έτσι ώστε να εισαχθούν οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και με αυτό τον τρόπο να εξαιρεθούν από τις προβλέψεις του 3ου Μνημονίου για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

 

 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Βασίλης Οικονόμου
Δημήτριος Κυριαζίδης
Νίκος Παναγιωτόπουλος
Μαρία Αντωνίου
Γεώργιος Βαγιωνάς
Γεράσιμος Γιακουμάτος
Στέργιος Γιαννάκης
Βασίλης Γιόγιακας
Χρήστος Κέλλας
Χρήστος Μπουκώρος
Γιώργος Στύλιος
Φωτεινή Αραμπατζή
Άννα Καραμανλή
Όλγα Κεφαλογιάννη
Πηγή: bloko.gr

.

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …