Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Aπόψεις / Άρθρα / Επιστολή προς την ΠΟΑΣΥ για ενίσχυση της Δ.Α. Κιλκίς, του Πλούταρχου Ελευθεριάδη

Επιστολή προς την ΠΟΑΣΥ για ενίσχυση της Δ.Α. Κιλκίς, του Πλούταρχου Ελευθεριάδη

Εύζωνοι 14-07-2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Του Αντιπροσώπου της Ε.ΑΣ.Υ.Ν.Κιλκίς στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ Πλούταρχου

ΠΡΟΣ

Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΚΟΙΝ. : Ε.ΑΣ.Υ.Ν.ΚΙΛΚΙΣ

Αξιότιμοι συνάδελφοι . Λόγω της επικείμενης διαμόρφωσης των θέσεων που θα προκύψουν στις έκτακτες μεταθέσεις για την κάθε Διεύθυνση , θα ήθελα μέσω αυτής της επιστολής να σας παρακαλέσω ει δυνατόν να μεσολαβήσετε , έτσι ώστε να προκύψουν τουλάχιστον είκοσι (20) θέσεις στις έκτακτες μεταθέσεις προς τον νομό Κιλκίς .

Η παραπάνω παράκληση δικαιολογείται πλήρως για τους παρακάτω αριθμητικά αναφερόμενους λόγους :

1) Η Δ.Α. Κιλκίς έχει να ενισχυθεί με επαρκή αριθμό προσωπικού για παραπάνω από μία πενταετία . Οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις δε την ίδια πενταετία αποδυνάμωσαν σε σημαντικό βαθμό τις υπηρεσίες .
2) Πολλοί και δυστυχώς έτεροι συνάδελφοι και συνδικαλιστές πολλές φορές αναφέρουν τον νομό Κιλκίς , ως Διεύθυνση με μεγάλη δύναμη . Ο συσχετισμός του νομού με άλλους νομούς , αλλά και η γενικότερη αναφορά σε πλεονάζουσα δύναμη , είναι ατυχής , αντιδεοντολογική συνδικαλιστικά και όπως αποδείχτηκε επικύνδυνη , αφού τέτοιες απόψεις συνέβαλλαν στο να μειωθεί η οργανική δύναμη της Δ.Α. Κιλκίς . Στον νομό εδρεύουν και λειτουργούν σε κυριολεκτικά ‘τρελούς’ ρυθμούς τρία τμήματα συνοριακής φύλαξης και τρία τελωνεία , εκ των οποίων το ένα αποτελεί και το μεγαλύτερο χερσαίο σύνορο της χώρας . Μόνο σε αυτές τις έξι υπηρεσίες θα έπρεπε να υπηρετούν άνω των τριακοσίων (300) αστυνομικών .
3) Στην Δ.Α. Κιλκίς υπάρχουν καλώς ή κακώς πολλές αστυνομικές υπηρεσίες σε επίπεδο τμημάτων τάξης , με αποτέλεσμα όλες αυτές οι υπηρεσίες να λειτουργούν υποστελεχωμένες , με ανύπαρκτο το αίσθημα ασφαλείας στην τοπική κοινωνία .
4) Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζουν τα συνοριακά τμήματα και που καθημερινά πλέον απασχολεί τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ , είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί με τις δυνάμεις που έχουν απομείνει στα αναφερόμενα τμήματα.
5) Το Α.Τ. Ευζώνων που αποτελεί το μεγαλύτερο χερσαίο σύνορο της χώρας και αποτελεί την βιτρίνα μας προς τον τουρισμό , υπολειτουργεί και αυτό λόγω έλλειψεως προσωπικού .
Για όλους τους παραπάνω λόγους επισημαίνω ξανά ότι ο νομός χρήζει άμεσης ανάγκης ενίσχυσης με αστυνομικούς οι οποίοι θα προέρχονται από τις έκτακτες μεταθέσεις .
Σε περίπτωση που δεν δύναται να προκύψουν τόσες θέσεις , θα πρότεινα την ενίσχυση του νομού με αποσπάσεις αδαπανώς , όπως στις περιπτώσεις των αποσπάσεων στην περιοχή του Έβρου , αφού φυσικά εξαιρεθεί η Δ.Α. Κιλκίς από την διαδικασία απώλειας μορίων , όπως ακριβώς συνέβη και στις Διευθύνσεις της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης . Εννοείται δε ότι θα επανέλθω με ανάλογη επιστολή και στις τακτικές μεταθέσεις του επόμενου έτους .
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας .

Πλούταρχος Ελευθεριάδης, αντιπρόσωπος  της Ένωσης Κιλκίς στη Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Δείτε επίσης

Τιμή και δόξα στην Ελληνική Αστυνομία

Του δρος Κωνσταντίνου Δούβλη Για τους αναγνώστες μου, δεν είναι μυστικό ότι αγαπώ την έννομη …