Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Επαναλειτουργεί και με τη βούλα η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης – Θα υποδεχθεί Δόκιμους!

Επαναλειτουργεί και με τη βούλα η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης – Θα υποδεχθεί Δόκιμους!

-Θετικά τα νέα και για τις 3 Αστυνομικές Σχολές της Θράκης, σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Διδυμότειχο
-Μετατίθεται στην Κομοτηνή ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης και στην θέση του τοποθετείται ο Β. Γκίκας

Η επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής στην Ξάνθη, που έχει μετατραπεί σε Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, αποφασίστηκε και επισήμως πλέον από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως είχε αναγγελθεί πρόσφατα, ενώ εκδόθηκε και εστάλη και η σχετική διαταγή.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καθώς ήδη από φέτος η Αστυνομική Σχολή θα ανοίξει ξανά τις πόρτες της για να υποδεχθεί Δόκιμους Αστυφύλακες, για την εκπαιδευτική περίοδο 2015-2016.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από έναν μεγάλο αγώνα που κατέβαλαν κυρίως οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας, στην Ξάνθη, μέσω των διαρκών οχλήσεων τους προς το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και την πλήρη και ενδελεχή ενημέρωση που παρείχαν στον κ. Πανούση, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ξάνθη.

Έλεγχος καταλληλότητας
Μετά και την επίσημη πλέον απόφαση για την επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής, ξεκίνησαν οι απαραίτητες προετοιμασίες για την υποδοχή των σπουδαστών. Σε πρώτο στάδιο η Σχολή θα λειτουργεί παράλληλα και ως Κέντρο Κράτησης ενώ ξεκίνησε ο έλεγχος των εκπαιδευτικών χώρων αλλά και των χώρων φιλοξενίας των σπουδαστών, ώστε να διαπιστωθεί η καταλληλότητά τους αλλά και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Η απόφαση αυτή φαίνεται πως ικανοποιεί την Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ξάνθης, που άλλωστε επανέφερε στο προσκήνιο, μέσω των παρεμβάσεών της, την ανάγκη επαναλειτουργίας της Αστυνομικής Σχολής, ενώ ζητούμενο παραμένει το να λειτουργήσει στο μέλλον ξανά αποκλειστικά και μόνο ως εκπαιδευτικό κέντρο των Δοκίμων Αστυφυλάκων, όπως και στο παρελθόν.

Θετικά τα νέα για την Θράκη
Θετικά ωστόσο είναι τα νέα για ολόκληρη την Θράκη μιας και η σχετική διαταγή που εκδόθηκε αφορά και τα Τ.Δ.Α. Κομοτηνής και Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Κομοτηνής και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ., «ήρθε η διαταγή που ορίζει ότι τα Τ.Δ.Α Κομοτηνής, Διδυμοτείχου, Ξάνθης και Ρεθύμνου θα λειτουργήσουν προκειμένου να υποδεχθούν προς εκπαίδευση τους Δόκιμους Αστυφύλακες , για την εκπαιδευτική περίοδο 2015 -2016!». Η κα Σταυρούλα Τζατζανά χαρακτηρίζει την εξέλιξη αυτή εξαιρετική, ενώ από την πλευρά της η Π.Ο.ΑΣ.Υ. εκφράζει συγχαρητήρια σε όλους τους συνδικαλιστές που έδωσαν μεγάλο αγώνα για την επαναλειτουργία των Αστυνομικών Σχολών!
Αλλαγές στην Αστυνομία
Την ίδια στιγμή, η επαναλειτουργία των Αστυνομικών Σχολών επιφέρει και αλλαγές στην ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης. Ο νυν Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κος κ. Γεώργιος Καλαϊτζής φαίνεται πως μετατίθεται στην Κομοτηνή, στο τιμόνι της εκεί Αστυνομικής Σχολής ενώ τη θέση του αναμένεται να καταλάβει ο μέχρι πρότινος Αστυνομικός Υποδιευθυντής, και με μεγάλη πείρα και παρουσία στο Αστυνομικό Σώμα, κος Βαγγέλη Γκίκας.

thrakitoday.com

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …