Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / To τεράστιο πρόβλημα της φιλοξενίας ποινικών κρατουμένων στα κρατητήρια του Μεταγωγών έθιξε αντιπροσωπεία των Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

To τεράστιο πρόβλημα της φιλοξενίας ποινικών κρατουμένων στα κρατητήρια του Μεταγωγών έθιξε αντιπροσωπεία των Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Την Τετάρτη 20/05/2015 αντιπροσωπεία της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αντιεγκληματικής και Σωφρονιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ευτύχιο Φυτράκη.

Εκεί καταθέσαμε υπόμνημα με τα προβλήματα τα οποία απασχολούν μια από τις πιο νευραλγικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, την Υποδιεύθυνση Μεταγωγών, η οποία είναι άμεσα συνεργαζόμενη με το παραπάνω Υπουργείο.

Κατά την συζήτηση την οποία είχαμε έγινε πλήρης αναφορά στο τεράστιο πρόβλημα της φιλοξενίας ποινικών κρατουμένων στα κρατητήρια του Μεταγωγών, γεγονός το οποίο αντίκειται σε κάθε έννοια σωφρονισμού και σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των κρατουμένων.

Επίσης σταθήκαμε και στη χορήγηση φαρμάκων που γίνεται στους κρατούμενους, από τους αστυνομικούς, αφού αυτό δεν προβλέπεται στα καθήκοντα αυτών ζητώντας ταυτόχρονα την παροχή ιατρονοσηλευτικής συνδρομής για την επίλυση του ζητήματος αυτού.

Η συζήτηση μας έκλεισε με το θέμα των πάσης φύσεως μεταγωγών κρατουμένων που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς τη στιγμή που η αρμοδιότητα αυτή σύμφωνα με το νόμο ανήκει στην εξωτερική φρουρά των φυλακών.Παρ΄όλα αυτά όμως, εδώ και χρόνια, κατόπιν κοινών υπουργικών αποφάσεων το βάρος αυτό έχει μετακυλήσει στην ΕΛ.ΑΣ. καταπονώντας καθημερινά το προσωπικό της .

Ο Γενικός Γραμματέας άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που του εκθέσαμε και μας διαβεβαίωσε πως ήδη γίνονται κινήσεις από το Υπουργείο Δικαιοσύνης προς την επίλυση των προαναφερθέντων ζητημάτων, καθώς και ο ίδιος είναι γνώστης της επικρατούσας κατάστασης.

Αναμένουμε σύντομα ουσιαστικές λύσεις, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία τόσο των αστυνομικών , όσο και των κρατουμένων.

Πηγή: eidikoifrouroi.gr

Δείτε επίσης

«Κυρία, με ακούς;» – H συγκλονιστική περιγραφή αστυνομικού που επανέφερε 53χρονη γυναίκα

Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Αστυνομία και ΕΚΑΒ στη λαϊκή της Πέμπτης, στη συμβολή των οδών …