Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Θ. Δρίτσας: Ενίσχυση των νησιών του Αιγαίου με 205 λιμενικούς

Θ. Δρίτσας: Ενίσχυση των νησιών του Αιγαίου με 205 λιμενικούς

Σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Σύμη, Ρόδο, Λέρο, Κάλυμνο και Κω – Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης λιμενικοί και πολιτικοί υπάλληλοι λόγω της κρίσης, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας

Την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος αλλά και του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Ναυτιλίας ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας εξαιτίας της πίεσης που δέχεται η χώρα από τα κύματα των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών.

«Υπάρχουν διευθύνσεις στο υπουργείο που έχουν άμεση ανάγκη στελέχωσης. Υπάρχουν Λιμενικοί και πολιτικοί υπάλληλοι σε σημείο νευρικής κρίσης από την πίεση που δέχονται» δήλωσε ο υπουργός: «Σε πρώτη φάση σταματήσαμε τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα ώστε να μην αποδυναμώσουμε τη στελέχωση» και πρόσθεσε:

«Έχουμε να κινηθούμε με τα δεδομένα που έχουμε. Είναι ένας πρώτος κατευθυντήριος σχεδιασμός Θα ενισχύσουμε τις τρεις περιφέρειες του ανατολικού Αιγαίου με 205 στελέχη του Λιμενικού».

Πιο συγκεκριμένα, 20 στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, 13 στη Χίο, 48 στη Σάμο που έχει τις μεγαλύτερες ελλείψεις σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, 10 στη Σύμη, 46 στην Ρόδο, 20 στη Λέρο, 15 στην Κάλυμνο και 33 στη Κω.

«Το ότι είναι δύσκολες οι λύσεις δεν μας κάνει να επαναπαυόμαστε. Ο έλεγχος των προσφύγων θα κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα και για θέματα ασφάλειας. Υπάρχουν συνδυαστικές δράσεις για να έχουμε αποτελέσματα.»

protothema.gr

Δείτε επίσης

Ενημέρωση σχετικά με την Mάχιμη πενταετία-Αναγνώριση Στρατού-Τίτλος Σπουδών

αναδημοσιεύουμε από το enastyhal.gr Προς ενημέρωση των συναδέλφων και προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα σενάρια που κυκλοφορούν …