Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Επιστολή συναδέλφου για το θέμα των ψυχολόγων στην Ελληνική Αστυνομία

Επιστολή συναδέλφου για το θέμα των ψυχολόγων στην Ελληνική Αστυνομία

Σας παραθέτουμε επιστολή συναδέλφου, για το θέμα των ψυχολόγων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία και έχει αποσταλεί επώνυμα στον Υπουργό μας

και παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον, αλλά και τροφή για σκέψη:

Αποφάσισα  να γράψω  και να στείλω αυτό το email, παίρνοντας  αφορμή  από το τραγικό  περιστατικό  που συνέβη  με τον αρχιφύλακα στην  Θεσσαλονίκη, ο οποίος  φέρεται να παρουσίαζε κάποια  ψυχολογικά  προβλήματα.
Θα ήθελα  να αναφέρω  κάποιες  σκέψεις μου, ως  ένστολος που είμαι και εγώ (υπηρετώ σε υπηρεσία στο κέντρο της Αθήνας),αλλά και ως τριτοετής Φοιτητής  Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο  Αθηνών.
Στους κόλπους  της Ελληνικής  Αστυνομίας υπάρχουν  εδώ και αρκετά χρόνια, ελάχιστοι ψυχολόγοι  ειδικών  καθηκόντων, κυρίως στα πολύ-ιατρεία της ΕΛΛΑΣ και σε κάποιες  μεγάλες  διευθύνσεις της χώρας, που έχουν αναλάβει το έργο  της ψυχολογικής στήριξης και την διαδικασία των ψυχοτεχνικών τεστ του ένστολου προσωπικού.
Στην πραγματικότητα  όμως  η αλήθεια είναι, πως οι συνάδερφοι, παρόλο  που μπορεί  να έχουν  την ανάγκη βοήθειας  ενός  ψυχολόγου, αποφεύγουν να πηγαίνουν ιδιαίτερα σε ψυχολόγους της υπηρεσίας, γιατί όπως λένε οι ίδιοι (ακόμη και σε εμένα), φοβούνται.
Έχουν την εντύπωση ότι θα  στιγματιστούν από αυτό και γενικά επικρατεί η αντίληψη στο σώμα, ότι ο ψυχολόγος της υπηρεσίας, είναι ο άνθρωπος που θα πάρει με μεγάλη ευκολία το όπλο τους.
Η Ελληνική  Αστυνομία θέλω να πιστεύω πως έχει αρκετούς ένστολους που είναι στο σώμα και έχουν πτυχίο  Ψυχολογίας.
Νομίζω  πως το καλύτερο θα ήταν  το Υπουργείο μας, να αξιοποιήσει όλους αυτούς τους συναδέλφους κατάλληλα (έχοντας βεβαίως αυτά τα άτομα και  το πλεονέκτημα της διπλής  ιδιότητας),τοποθετώντας αν είναι δυνατόν και από ένα Ψυχολόγο σε κάθε  τμήμα ή τουλάχιστον σε κάθε διεύθυνση.
Με αυτόν τον τρόπο ο ψυχολόγος θα γίνει φίλος με το ένστολο προσωπικό και βοηθώντας άμεσα, όπου το κρίνει απαραίτητο, έτσι  ώστε στο μέλλον να προλαμβάνονται και να αποφεύγονται  όσο το δυνατόν γίνεται τέτοια γεγονότα.

Δείτε επίσης

Ενημέρωση σχετικά με την Mάχιμη πενταετία-Αναγνώριση Στρατού-Τίτλος Σπουδών

αναδημοσιεύουμε από το enastyhal.gr Προς ενημέρωση των συναδέλφων και προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα σενάρια που κυκλοφορούν …