Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Το ΣτΕ λέει ΟΧΙ στους Ειδικούς Φρουρούς για επίδομα που διεκδικούν

Το ΣτΕ λέει ΟΧΙ στους Ειδικούς Φρουρούς για επίδομα που διεκδικούν

«Όχι» είπε το ΣΤΕ στους ειδικούς φρουρούς της ΕΛΑΣ που διεκδικούσαν επίδομα αυξημένης ετοιμότητας για νυκτερινή υπηρεσία κατά τη διετία 2000 έως 2002, το οποίο λαμβάνει όλο το αστυνομικό προσωπικό.

Το ΣΤ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με μια σειρά αποφάσεων του (1748/2015, κ.λπ.) αναίρεσε αποφάσεις των Διοικητικών Πρωτοδικείων με τις οποίες είχαν δικαιωθεί οι ειδικοί φρουροί .

Οι σύμβουλοι επικρατείας αποφάνθηκαν ότι οι ειδικοί φρουροί αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, «τελούν υπό διαφορετικό υπηρεσιακό καθεστώς και ιδίως χωρίς δυνατότητα εξελίξεως στην ιεραρχία σε σχέση με το αστυνομικό προσωπικό, ασκού δε καθήκοντα τα οποία σε κάθε περίπτωση είναι ειδικότερα και μερικότερα σε σχέση με την γενική αστυνομική αρμοδιότητα η οποία έχει ανατεθεί στο αστυνομικό προσωπικό…. Επομένως, πρόκειται περί διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού της ΕΛΑΣ, οι οποίες μπορεί να τύχουν διαφορετικής μεταχειρίσεως από τον νομοθέτη, καθόσον αφορά ειδικότερα την χορήγηση του ενδίκου επιδόματος, χωρίς τούτο να συνεπάγεται παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας».

Πάντως, από το 2002 και μετά, με νομοθετική πρόβλεψη, το συγκεκριμένο επίδομα λαμβάνουν και οι ειδικοί φρουροί.

politikologia1.blogspot.gr, policeonline.,gr

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …