Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Τίτλοι τέλους για την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης…

Τίτλοι τέλους για την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης…

Έκπληξη και αρνητικά συναισθήματα προκάλεσε η είδηση για την επαναλειτουργία όλων των αστυνομικών σχολών της Θράκης πλην της Ξάνθης, αφού τελικά τόσο η σχολή της Ορεστιάδας όσο και αυτή της Κομοτηνής ανακοινώθηκε ότι θα επαναλειτουργήσουν.

Αν και έχουμε αρχίσει στην Ξάνθη να συνηθίζουμε αυτού του είδους τα “σοκ”, το χειρότερο με την συγκεκριμένη απόφαση είναι πως όπως όλα δείχνουν η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη, με πρόταγμα μάλιστα οικονομικούς λόγους…

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε άλλωστε με δηλώσεις του στην «Θ» και ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος σημείωσε ότι: «Ακόμη και χθες (σ.σ. προχθές), σε μία ακόμη συνάντηση που είχα με την αρμόδια υπουργό, έγινε σαφές ότι δεν γίνεται να επαναλειτουργήσει και η αστυνομική σχολή Ξάνθης, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα, διότι αν γίνει αυτό η χώρα μας θα πρέπει να επιστρέψει πολλά εκατομμύρια ευρώ που πήρε από την Ε.Ε. για να δημιουργήσει αυτά τα κέντρα υποδοχής, έτσι όπως συμφώνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας. Αυτές ακριβώς οι συμφωνίες είναι που δεσμεύουν πλέον και την χώρα μας και κάνουν αδύνατο το άνοιγμα, άμεσα, της σχολής στην Ξάνθη παρά το ότι υπάρχει η σχετική πολιτική βούληση…»

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, που υπήρξε η εμβληματική και ενωτική φυσιογνωμία στις αντιδράσεις των τοπικών φορέων από την πρώτη στιγμή που μεταφέρθηκαν στην τοπική αστυνομική σχολή οι πρώτοι παράνομοι μετανάστες, έδειξε αιφνιδιασμένος από την συγκεκριμένη εξέλιξη. Όπως δήλωσε σχετικά στην «Θ»: «Πρόκειται για έναν διαχωρισμό που δεν θα έπρεπε να γίνει, ειδικά σε αυτή την περιοχή… Όταν είχαμε κατέβει με τον δήμαρχο Ξάνθης πάντως στην Αθήνα πρόσφατα, άλλα μας έλεγαν…»

 

Μ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ: «ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ…»

Πιο συγκεκριμένα και εμφανέστατα αιφνιδιασμένος ο Μητροπολίτης Ξάνθης δήλωσε πως: «Είναι αλήθεια ότι ήμουν σχετικά πρόσφατα στην Αθήνα μαζί με τον δήμαρχο Ξάνθης και τα είχαμε πει όλα αυτά… Σε σημείο που να απορώ ακόμη αν είναι γεγονός ή φημολογία το ότι θα ανοίξουν μόνο οι σχολές στις δύο άλλες πόλεις της Θράκης… Βέβαια τότε δεν είχαμε συναντηθεί με τον κ. Πανούση αλλά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όμως θα επικοινωνήσω και με τον κ. Σγουρίδη για να δούμε τι μπορεί να γίνει… Πάντως έτσι μας βάζουν να έρθουμε σε μία διαμάχη και αντιπαλότητα μεταξύ των θρακιώτικων πόλεων για το θέμα αυτό που δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο να την προκαλέσει ο κ. Πανούσης… Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι δεν θα πρέπει να κάνουμε διακρίσεις και να δημιουργούμε τέτοιες αντιπαλότητες, ειδικά σε αυτή την περιοχή…»

 

Χ. ΖΕΪΜΠΕΚ: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΜΕΣΑ»

Από την πλευρά του ο παλαιότερος και εμπειρότερος από τους δύο τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές της Ξάνθης, κ. Ζεϊμπέκ, τόνισε για το θέμα που έχει δημιουργηθεί ότι: «Επειδή γι’ αυτό το θέμα ακούστηκαν πολλά γύρω από το ότι θα ανοίξουν οι σχολές, είχα επαφές με την αρμόδια υπουργό μετανάστευσης, κα Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία μου τόνισε ότι υπάρχουν ευρωπαϊκές δεσμεύσεις για το θέμα αυτό. Επειδή με τις συνθήκες Δουβλίνο 1 και 2 το ελληνικό κράτος έχει πάρει πολλά χρήματα και σε αντίκρισμα έδειξε τις αστυνομικές σχολές σαν κέντρα υποδοχής των ανθρώπων αυτών, η πικρή αλήθεια είναι ότι αν λειτουργήσουν όλες οι σχολές θα πρέπει να επιστρέψουμε αυτά τα χρήματα τα οποία είναι και πολλά και είμαστε σαν χώρα σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Η ωμή αλήθεια γι’ αυτή την ιστορία είναι αυτή, δηλαδή για να δικαιολογήσει την λειτουργία όλων των σχολών θα πρέπει να επιστρέψουμε ποσά που αυτή την στιγμή δεν έχουμε την ευχέρεια να το κάνουμε, την ώρα που και το ένα ευρώ είναι σημαντικό».

 

ΦΤΑΙΕΙ Ο… ΣΑΜΑΡΑΣ!

Συνεχίζοντας ο κος Ζεϊμπέκ επέρριψε τις ευθύνες στο σύνολό τους στην… προηγούμενη κυβέρνηση, τονίζοντας πως: «Ήδη άλλωστε, με τα όσα έχουν αφήσει πίσω τους οι προηγούμενες κυβερνήσεις, πληρώνουμε απανωτά τα πρόστιμα, με τελευταία την υπόθεση με τα βοσκοτόπια που μας επιβλήθηκε πρόστιμο πάνω από 320 εκ. ευρώ για όλα αυτά τα απίθανα που είχαν γίνει… Τα περισσότερα από αυτά τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι καινούρια γιατί τα ξέραμε αφού τους τα λέγαμε από τότε που ήμασταν αντιπολίτευση, όμως δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να τα αποφύγουν και τώρα ερχόμαστε αντιμέτωποι εμείς με όλα αυτά… Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή λοιπόν, με τόση ανεργία και τόσα προβλήματα στην οικονομία, έχουμε να πληρώνουμε και τα πρόστιμα αυτά χωρίς να έχουμε περιθώρια να πληρώσουμε κι άλλα. Ουσιαστικά οι αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων μας έχουν δέσει τα χέρια και δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, αφού οι συνέπειες για την χώρα θα είναι πολύ σοβαρές. Η πολιτική βούληση πάντως από την πλευρά μας ν’ ανοίξει και πάλι η σχολή φάνηκε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Πανούση, στην Ξάνθη και στις δηλώσεις που έκανε. Δεν είναι όμως θέμα πολιτικής βούλησης αλλά οικονομικό. Είναι κάτι που ισχύει βέβαια και για άλλες περιοχές κι όχι μόνο για την δική μας και είναι ένα πρόβλημα που το χειρίζεται βέβαια το αρμόδιο υπουργείο, χωρίς όμως μέχρι στιγμής κάποια πρακτικά αποτελέσματα. Το σίγουρο είναι ότι αν κλείσουμε όλα τα κέντρα θα πρέπει να επιστρέψουμε αυτά τα χρήματα. Είναι ένα θέμα που μαζί με τους βουλευτές της Ροδόπης το κυνηγήσαμε και συνεχίζουμε να το κυνηγάμε».

Όσον αφορά τις πρώτες, οργισμένες, αντιδράσεις, ιδιαίτερα από την πλευρά του έτερου βουλευτή Ξάνθης, από την πλευρά της ΝΔ, κ. Αλέξανδρου Κοντού, για το θέμα της αστυνομικής σχολής, ο κ. Ζεϊμπέκ δήλωσε ότι: «Δεν έχω διαβάσει ακόμη τις δηλώσεις του κ. Κοντού άρα δεν θα ήθελα να τις σχολιάσω. Η βούληση που έχουμε είναι συγκεκριμένη όμως αυτές οι δεσμεύσεις αλλάζουν όλο το σκηνικό αφού ή ανοίγεις τις σχολές και πληρώνεις τα πρόστιμα, που για μένα είναι προτιμότερο να μην γίνει και να δοθούν αυτά τα χρήματα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και για την κινητοποίηση της οικονομίας του, ή να κρατήσεις κάποιες σχολές κλειστές. Ο καθένας λοιπόν δικαιούται να έχει τις δικές του απόψεις οι οποίες είναι φυσικά σεβαστές, όμως και ο λαός της Ξάνθης δικαιούται να μάθει επιτέλους και την αλήθεια γύρω από αυτό το ζήτημα…»

Πηγή: e-thrakinews.gr

Δείτε επίσης

Μειωμένα ωράρια και αλλαγές στις άδειες δημοσίων υπαλλήλων

Ευνοϊκές αλλαγές για κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων στη χορήγηση αδειών και στην εφαρμογή μειωμένου ωραρίου εργασίας, …