Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Αργολίδας με τον Αστυνομικό Διευθυντή για θέματα που απασχολούν το προσωπικό της Δ.Α.Αργολίδας

Συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Αργολίδας με τον Αστυνομικό Διευθυντή για θέματα που απασχολούν το προσωπικό της Δ.Α.Αργολίδας

Ναύπλιο 22 Μαΐου 2015
Αριθ. Πρωτ:400/1/19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της Ένωση μας, μετά την τοποθέτηση του νέου Αστυνομικού Διευθυντή στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, κ.ΜΑΡΟΥΔΑ Γεώργιου, πραγματοποίησε συνάντηση μαζί του την 21-05-2015 στο γραφείο του όπου υπήρξε ένας εποικοδομητικός διάλογος μαζί του για τα θέματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό και ενημερώθηκε για την πραγματική εικόνα που παρουσιάζεται στις υπηρεσίες της Δ.Α.Αργολίδας.

Αναπτύχθηκαν τα εξής ζητήματα τα οποία χρήζουν επίλυσης:

Τα μονά περιπολικά χωρίς πλήρωμα πρέπει να εκλείψουν και αυτά να κυκλοφορούν μόνο όταν είναι επανδρωμένα με πλήρωμα για τη ασφάλεια των συναδέλφων όπως πρέπει οι σκοπιές της Δ.Α.Αργολίδας να είναι φρουρούμενες από σκοπό και όχι άδειες. Μετά την απεμπλοκή μας από την καθημερινή αποστολή ενισχυτική αστυνομικής δύναμης στο Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ και την φρούρηση του ειδικού στόχου στο Κρανίδι δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία στους Διοικητές των υπηρεσιών ότι η δύναμη δεν επαρκή.

Εκπαίδευση και μετεκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού να αρχίσει άμεσα καθώς έχει σταματήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να πραγματοποιείται.

Η έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας όπως ρητά ορίζει το Π.Δ.173/2013 με ταυτόχρονη εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ. 394/2001.

Η ανάρτηση πίνακα με τα οφειλόμενα ρεπό και πίνακα με τις νυκτερινές ώρες εργασίας.

Να αποδίδονται άμεσα οι δεδουλευμένες υπεραπασχολήσεις των αστυνομικών.

Ο στόλος των υπηρεσιακών οχημάτων είναι παλαιωμένος και ειδικά στα Αστυνομικά Τμήματα εντοπίζεται το πιο μεγάλο πρόβλημα καθώς τα περιπολικά τους παρουσιάζουν συνεχείς βλάβες και μερικά από αυτά είναι επικίνδυνο να κυκλοφορούν στο δρόμο για τους συναδέλφους οδηγούς αλλά και για τους πολίτες. Αν αναλογιστούμε ότι με αυτά πραγματοποιούνται μεταγωγές κρατουμένων ή ψυχασθενών το θέμα γίνεται πιο σοβαρό. Πρόταση της Ένωσης μας είναι η απαίτηση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να εφοδιαστούμε με νέα οχήματα και να πραγματοποιηθεί από την Δ.Α.Αργολίδας νέα ανακατανομή των υπηρεσιακών οχημάτων ώστε όλες οι υπηρεσίες να διαθέτουν καλά νέα οχήματα αλλά και ο παλιός στόλος να ισομεριστεί σε όλες τις υπηρεσίες. Επίσης αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι κάποια οχήματα κάποιοι τα χρησιμοποιούν ως ατομικά οχήματα και αυτό πρέπει να πάψει να συνεχίσει να γίνεται διότι το κράτος τα έχει διαθέσει στις υπηρεσίες για να εξυπηρετούν υπηρεσιακούς λόγους στην εργασία των αστυνομικών.

Η Ο.Π.Κ.Ε. να εργάζεται ως ομάδα και μην διασπάτε σε πολλές υποομάδες διότι χάνει τον χαραχτήρα για τον οποίο ιδρύθηκε και φαντάζει ως μια απλή εποχούμενη περιπολία.

Η Ο.Ε.Π.Τ.Α. η Ο.Π.Κ.Ε. και η ΔΙ.ΑΣ. δεν πρέπει να αντικαταστούν τις άλλες υπηρεσίες σε αστυνομικά μέτρα τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα καθώς οι συνάδελφοι που τις στελεχώνουν έχουν και αυτοί το δικαίωμα να λαμβάνουν το ΡΕΠΟ τους αργίες και Σαββατοκύριακο.

Μεταστέγαση του Α.Τ.ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ καθώς το υπάρχον κτήριο είναι ακατάλληλο να στεγάζει μια αστυνομική υπηρεσία, σε άλλο κτήριο που να πληρεί τις προδιαγραφές στέγασης μιας αστυνομικής υπηρεσίας.

Στο οδικό δύκτιο Ναυπλίου – Επιδαύρου – Κρανιδίου κατά τις αλλαγές των βαρδιών δεν υπάρχει περιπολικό για να αστυνομεύσει τον εν λόγω δρόμο. Πρόταση τις Ένωσης είναι να διατεθεί ένα περιπολικό για τους συναδέλφους που μεταβαίνουν για βάρδια στο Α.Τ.Κρανιδίου ώστε να εξασφαλίσουμε εμφανή παρουσία στο οδικό δύκτιο αλλά και να εξυπηρετηθούν και οι συνάδελφοι στην μετακίνησή τους.

Την ίδρυση ενός μικτού Αστυνομικού Τμήματος στον Δήμο Επιδαύρου στην έδρα του δήμου στο Λυγουριό όπου και υπάρχει ιδιόκτητο αστυνομικό κτήριο όπου στεγάζεται ο Α.Σ.Λυγουριού και επαρκεί στους χώρους με ταυτόχρονη συνένωση όλων των Αστυνομικών Σταθμών που υπάρχουν στον δήμο Επιδαύρου.

Με τα νέα οργανογράμματα παρατηρήθηκε μια αύξηση των οργανικών θέσεων των Ειδικών Φρουρών στο Αστυνομικό Τμήμα της έδρας της Δ.Α.Αργολίδας το Α.Τ.Ναυπλίου. Πρόταση της Ένωσης μας είναι να υπάρξει μια ισομερής κατανομή των οργανικών θέσεων των Ειδικών Φρουρών στα Αστυνομικά Τμήματα ΝΑΥΠΛΙΟΥ – ΑΡΓΟΥΣ – ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ.

Στην περιοχή δικαιοδοσίας της Δ.Α.Αργολίδας υπάρχουν δύο Σωφρονιστικά καταστήματα τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγούν λόγω της υπέρπληθώρας κρατουμένων και οι αστυνομικές δυνάμεις της Δ.Α.Αργολίδας είναι αυτές που πρώτες άμεσα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια τέτοια έκρυθμη και επικίνδυνη κατάσταση. Πρόταση της Ένωση μας ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις της Δ.Α.Αργολίδας να παραμένουν στην έδρα και να μην μετακινούνται για ενίσχυση με το παραμικρό σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις και για ήσσονος σημασίας λόγους.

Οι μεταγωγές ψυχασθενών να πραγματοποιούνται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με συνοδεία γιατρού καθώς ο ψυχασθενής είναι άρρωστος και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ασθενής και όχι σαν κρατούμενος και οι αστυνομικοί να συνοδεύουν με περιπολικό το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μέχρι το ψυχιατρείο.

Αφού τέθηκαν τα ανωτέρω θέματα στον Αστυνομικό Διευθυντή όπως εμφανίζονται στην καθημερινότητα των συναδέλφων, αυτός δεσμεύτηκε στο πλαίσιο των νέων αρμοδιοτήτων του πως θα πράξει το καλύτερο δυνατό, για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας του αστυνομικού προσωπικού ώστε να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση στον νομό μας με ταυτόχρονη πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …