Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Σοκ με το όριο αυθημερόν μετακινήσης Έκτος Έδρας. Ανεβαίνει απο 40 χλμ σε 160 χλμ για να καταβληθεί η αποζημίωση

Σοκ με το όριο αυθημερόν μετακινήσης Έκτος Έδρας. Ανεβαίνει απο 40 χλμ σε 160 χλμ για να καταβληθεί η αποζημίωση

Σχέδιο Νόμου τέθηκε, την 28 Μαϊου 2015, σε δημόσια διαβούλευση στο opengov που αφορά δαπάνες μετακινούμενων εντός & εκτός επικράτειας των Δημοσίων υπαλλήλων και επηρεάζει με το άρθρο 15 και

τις μετακινήσεις των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ. 

 

Ενδεικτικά ένα σημείο του Σχεδίου Νόμου είναι η αύξηση του ορίου για την αυθημερόν μετακίνηση. Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα η ημερήσια αποζημίωση για αυθημερόν μετακίνηση καταβάλλονταν στο δημοσίους υπαλλήλους όταν η μετακίνηση ήταν άνω των 40χλμ και στους Στρατιωτικούς όταν η μετακίνηση ήταν άνω των 60χλμ. Με το Σχέδιο Νόμου που τέθηκε σε διαβούλευση το όριο αλλάζει και για να καταβληθεί η αποζημίωση θα πρέπει η αυθημερόν μετακίνηση να είναι άνω των 160χλμ!!! (Δείτε εδώ το άρθρο 11 του νέου Σχεδίου Νόμου και εδώ τι ισχύει μεχρι σήμερα με το άρθρο 9  Ν.2685/1999).

 

Επιπλέον στο άρθρο 15 – Δαπάνες μετακίνησης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθορίζεται ότι  με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη) και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού (πρώην Ναυτιλίας & Αιγαίου), εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός έτους από την έναρξη ισχύος του παρόντος, καθορίζονται το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής των δαπανών μετακίνησης εσωτερικού στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Μέχρι την έκδοση του προεδρικού διατάγματος του προηγούμενου εδαφίου, εξακολουθεί να ισχύει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει τον τρόπο αποζημίωσης των μετακινήσεων των ανωτέρω στελεχών. Στην περίπτωση μη έκδοσης του ως άνω προεδρικού διατάγματος, εντός της ανωτέρω προθεσμίας, εφαρμογή έχουν οι διατάξεις του παρόντος νόμου.

 

Η Ε.Σ.ΠΕ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ θα βρίσκεται δίπλα στα στελέχη των ΕΔ και θα ενημερώσει στο μέλλον για οποιαδήποτε τυχόν επιβαρυντική διάταξη ψηφισθεί. Ευελπιστεί στα πλαίσια του διαλόγου η νέα ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να άρει όλες τις αδικίες που προκληθήκαν με διοικητικές οδηγίες στο θέμα των μετακινήσεων και των αποζημιώσεων και για τις οποίες εχουμε επισημάνει τα προηγούμενα 3 χρόνια.

Θα θυμάστε τα προηγούμενα χρόνια τον αγώνα που δώσαμε και καταφέραμε πριν 2 χρόνια να αποζημιώνεται η αυθημερόν μετακίνηση με το 1/2 της ημερήσιας αποζημίωσης, μιας αποζημίωσης που πρ`οβλέπονταν απο το 1993!!!

 

Λοχαγός (Ο) Ηλίας Νατσιούλας

Πρόεδρος Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ)

 

 πηγή: bloko.gr

Δείτε επίσης

«Κυρία, με ακούς;» – H συγκλονιστική περιγραφή αστυνομικού που επανέφερε 53χρονη γυναίκα

Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Αστυνομία και ΕΚΑΒ στη λαϊκή της Πέμπτης, στη συμβολή των οδών …