Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Αυτοτέλεια Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. – Θα καταργηθεί η επίμαχη διάταξη;

Αυτοτέλεια Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. – Θα καταργηθεί η επίμαχη διάταξη;

Το τεράστιο ζήτημα της ασφαλιστικής αβεβαιότητας στον κλάδο μας είχε θίξει με σχετικό άρθρο του πριν μερικές ημέρες ο αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ μέλος της Σ.Κ.Α.Υ και μέλος της Σ.Α.Σ., Λάζαρος Μαχαιρίδης ζητώντας επίμονα την κατάργηση του άρθρου 220 του Ν.4281/14 που βάζει ταφόπλακα στο ασφαλιστικό μέλλον του κλάδου μας. Δείτε πατώντας στο παραπάνω ‘λίνκ’ το σχετικό δημοσίευμα από 18-05-2015 για το ζήτημα, μιας και το θέμα πλέον έφτασε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με σχετική ερώτηση.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: «Αυτοτέλεια Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α»

Κύριε Υπουργέ,

Το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.) είναι ενιαίος ασφαλιστικός οργανισμός (ΝΠΔΔ) εργαζομένων και συνταξιούχων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Αποτελεί αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, υπαγόμενο στην εποπτεία νομιμότητας (διοικητικώς – οικονομικός – νομοθετικός έλεγχος) του υπουργείου εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης στα πλαίσια της ενιαίας άσκησης της κοινωνικής πολιτικής του κράτους. Η έναρξη λειτουργίας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. ορίστηκε την 1η Οκτωβρίου του 2008, σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν. 3655/2008 (Φ.Ε.Κ. 58, τ.Α).

Στο ΦΕΚ 29/19.3.2015 Τεύχος Α’ δημοσιεύτηκε ο νόμος 4320/2015 «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις», στο άρθρο 31 του οποίου, ρυθμίζονται μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στον κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.). Ειδικότερα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του εν λόγω άρθρου η προβλεπόμενη στην παράγραφο 1 του άρθρου 119 του ν. 4316/2014 ημεροχρονολογία της υποχρεωτικής ένταξης των τομέων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. και της αυτοδίκαιης μετατροπής του σε Ν.Π.Ι.Δ παρατείνεται εκ νέου έως 30.6.2015.

Αναγνωρίζοντας ότι η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη θέση και η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της, η αυτοτέλεια του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. αποτελεί μία δίκαιη και βιώσιμη λύση για την λειτουργία του ταμείου, καθώς η βιωσιμότητά του είναι εγγυημένη, δεδομένου ότι τα έσοδα προέρχονται μόνο από τις εισφορές των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.

Κύριε Υπουργέ,

Με δεδομένο ότι ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιος Ρωμανιάς, μετά την κατάθεση σχετικής τροπολογίας για αναστολή ισχύος των διατάξεων του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014 μέχρι τις 30.6.2015, έχει διαβεβαιώσει ότι συμφωνεί με την προοπτική κατάργησης του εν λόγω άρθρου ερωτάσθε:

  • Πότε προτίθεσθε να προχωρήσετε στην κατάργηση του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014 ώστε το ΤΕΑΠΑΣΑ να συνεχίσει να λειτουργεί με την ισχύουσα αυτοτέλειά του;

Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …