Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Τι πρέπει να κάνουν οι πρώην Σ.Φ. της Ορεστιάδας για να πληρωθούν τα νυχτερινά τους

Τι πρέπει να κάνουν οι πρώην Σ.Φ. της Ορεστιάδας για να πληρωθούν τα νυχτερινά τους

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας

Ορεστιάδα 08/04/2015

Αρ.Πρωτ.05/2015

Θέμα:  « Ενταλματοποίηση  δικαστικών αποφάσεων νυχτερινών για όλους τους πρώην Σ.Φ της Διεύθυνσης μας».      

      Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως είναι γνωστό οι πρώτες προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων  στερούνταν βασικά θεσμικά – υπηρεσιακά – οικονομικά – συνταξιοδοτικά προνόμια που απολάμβαναν όχι μόνο οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στην Ελληνική Αστυνομία αλλά όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, ανεξαιρέτως.

Μεταξύ άλλων τα πρώτα  δύο έτη  στερούμασταν του επιδόματος Αυξημένης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας (ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ), για τα οποία το τότε Σωματείο Συνοριακών Φυλάκων (στο οποίο όλοι οι πρώην Συνοριακοί Φύλακες ήμασταν μέλη), σε  μικρό χρονικό διάστημα μετά την ίδρυση του πέτυχε συνδικαλιστικά την εφεξής μηνιαία καταβολή τους σε κάθε  Συνοριακό Φύλακα.

Για τα δύο έτη που μεσολάβησαν από της πρόσληψης μας μέχρι την επιτυχή έκβαση της μηνιαίας καταβολής τους, το Σωματείο προσέφυγε δικαστικά διεκδικώντας τα χρήματα που δεν κατέβαλλε το δημόσιο όπως κατά την αξίωσή μας όφειλε.

Σήμερα σχεδόν 12 χρόνια μετά είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε  για την τελεσίδικη  έκδοση αποφάσεων για όλες τις αγωγές που κατατέθηκαν.

Κατόπιν επικοινωνίας με την πρώην νομική σύμβουλο της Ένωσης, σας ενημερώνουμε ότι απαιτείται η προσκόμιση εγγράφων για την καταβολή των οφειλομένων από το δημόσιο.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

  • ΑΦΜ ( έχουν είδη σταλεί από την Ένωση)
  •  iban  (εκτυπωμένη από την τράπεζα)
  • υπεύθυνη δήλωση

Τα έγγραφα μετά την συμπλήρωση τους θα σταλούν ομαδικά από την Ένωση μας, στο δικηγορικό γραφείο της κ. ΚΕΣΕΣΙΔΟΥ Μαρίνας.

Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να ενημερωθεί για το ποσόν διεκδίκησης μπορεί να απευθυνθεί στα μέλη του Δ.Σ καθώς λόγο προσωπικών δεδομένων δεν μπορούν να αναρτηθούν δημοσίως.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δεν υφίσταται άμεση  πίεση χρόνου, εκείνο που προέχει είναι η σωστή συλλογική συγκέντρωση των δικαιολογητικών, άλλωστε  η καταβολή των χρημάτων όταν αυτό πραγματοποιηθεί  θα γίνει ταυτόχρονα σε όλους.  Όλοι πλέον γνωρίζουμε πως λειτουργεί το κράτος σε παρόμοιες δικαστικές αποφάσεις , είναι άλλωστε νωπή στη μνήμη μας η δικαίωση από το ανώτατο δικαστήριο (ΣτΕ) σχετικά με την καταβολή των αναδρομικών κρατήσεων και τον τρόπο και χρόνο καταβολής τους.

Η Ένωση μας παρακολουθεί στενά το ζήτημα όπως άλλωστε έκανε όλα αυτά τα χρόνια και για οτιδήποτε νεότερο  υπάρχει θα υπάρξει άμεση  ενημέρωση.

  Για  το  Δ.Σ.

         Ο                                                 Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας                ΤΖΙΑΜΠΑΖΑΚΗΣ Βασίλειος

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …