Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Πρώτα ο Συνάδελφος!,…του Γιώργου Δεληγιώργη

Πρώτα ο Συνάδελφος!,…του Γιώργου Δεληγιώργη

Παρά τα όσα έχει προσφέρει ο συνδικαλισμός στο Σώμα της Αστυνομίας, και δεν είναι λίγα,

χρόνια τώρα έχει περιέλθει σε ένα τέλμα, μια ρουτίνα, κυκλωμένος από ένα σύστημα που μπορεί με άλλα ιδανικά να ξεκίνησε, αλλά μάλλον τα έχει ξεχάσει ή απλά κουράστηκε.

Ξαφνικά όμως κάτι αλλάζει,

με χαρά βλέπω νέους ανθρώπους στον συνδικαλισμό, επιθετικούς υπερασπιστές των εργασιακών δικαιωμάτων μας,

σπίθες παντού που γίνονται φωτιές,

Ενώσεις να καταλαμβάνονται είτε από νέους στον Συνδικαλισμό όπως εμείς, είτε από νέους Αστυνομικούς, που πλέον αριθμούν πολύ παραπάνω από το μισό Σώμα και μια συγκίνηση με κυριεύει!

Για πρώτη φορά, ακούμε τη φράση….

Δεν ξέρω αν με αυτό τον τρόπο θα έρθει αλλαγή ή βελτίωση, κανένας δε μπορεί να προβλέψει το μέλλον!

Θέλω όμως αυτή η σπίθα να γίνει φωτιά, πυρκαγιά που θα κάψει τα πάντα στο δρόμο της, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε το μέλλον μας εδώ που φτάσαμε!

Μπορεί το πάθος μας και αυτή ελπίδα να ενοχλεί μια μερίδα άλλοτε κραταιών συνδικαλιστών και λυπάμαι γι αυτό. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο σε κάποιους να συντονιστούν και να παρακολουθήσουν την αλλαγή, την εξέλιξη και κατανοώ την ανησυχία τους, αλλά δεν φταίμε εμείς γι’ αυτό.

Οι παρεμβάσεις μας έναντι στη Διοίκηση, αποφασιστικές σ’ αυτούς που καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματά μας, μερικές χτυπήματα κάτω από τη μέση-όπου χρειάζεται, συνεχείς μάχες με την ηγεσία που είναι απαραίτητο να κερδηθούν για να πάμε μπροστά!

Πολλές φορές, γίνονται με αιφνιδιαστικούς τρόπους που ξαφνιάζουν πολλούς, πλην όμως αποτελεσματικούς.

Δεν αφήνουμε τίποτα να περάσει έτσι, από τα σκουπίδια στις Υπηρεσίες που δεν μαζεύτηκαν στην ώρα τους και την αργοπορία μιας διαταγής προαγωγής, την περιβόητη αναδιάρθρωση, την υποβάθμιση της σχολής Αστυφυλάκων σε ΙΕΚ, την ανεπάρκεια οχημάτων και υλικοτεχνικών μέσων, έως τις τακτικές μεταθέσεις, τον Έβρο και τις Σκουριές…και όχι μόνο!

Για πρώτη φορά η Διοίκηση λογοδοτεί για τις πράξεις της, ακόμα και μέσα στη Βουλή όποτε χρειαστεί!

Φυσικά,

κάποιοι προσπάθησαν να μας κυνηγήσουν, είτε με συκοφαντίες, είτε δικαστικώς, αλλά κανένας δεν μπορεί να τα βάλει με την πρόοδο και την εξέλιξη!

Κάθε μέρα πάνω από πέντε χιλιάδες συνάδελφοι θα ανοίξουν τον υπολογιστή τους είτε να διαβάσουν τα νέα που τους αφορούν στο www.skaythess.gr, εκατοντάδες να μας ρωτήσουν στο forum μας, ή θα μας στείλουν mail στο skaythess@gmail.com ό,τι τους απασχολεί, να μας μιλήσουν στο facebook, να μας επιτεθούν ή να μας ευχαριστήσουν!

Και ναι αυτό θέλουμε, σπάστε μας τα νεύρα, ενοχλήστε μας, πρήξτε μας, τσακωθείτε μαζί μας, αλλά πείτε μας ό,τι σας απασχολεί! Είμαστε συνδικαλιστές, αλλά ούτε απαλλαγές έχουμε και όπως  όλοι μας δουλεύουμε σε οποιαδήποτε Αστυνομική Υπηρεσία μπορείτε να φανταστείτε! Είμαστε εδώ για εσάς και μόνο εσάς!

Η επικοινωνία μεταξύ μας, ο διάλογος, θα φέρει το δέσιμο και την ενημέρωση μας, ως Σώμα μιας Αστυνομίας που έχει χάσει το δρόμο της εδώ και πολύ καιρό, ως μια κατηγορία εργαζομένων που μόνο να προσφέρουν έχουν μάθει, ως μια κατηγορία ανθρώπων που την αδικία τη γνώρισαν πολύ καλά από την πολιτεία!

Ήρθε η ώρα να αφυπνιστούμε, υιοθέτησε και εσύ Συνάδελφε αυτή τη νοοτροπία, χτύπα τη γροθιά σου στο τραπέζι και πες ….ναι είμαι και εγώ ένας Σ.Κ.Α.Υ.!

Δεληγιώργης Γιώργος, αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ, μέλος Σ.Κ.Α.Υ.

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …