Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Μεταγραφές φοιτητών αστυνομικών σε Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι. – Τι απάντησαν τα αρμόδια Υπουργεία

Μεταγραφές φοιτητών αστυνομικών σε Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι. – Τι απάντησαν τα αρμόδια Υπουργεία

Το εξαιρετικά σοβαρό θέμα των μεταγραφών των φοιτητών των Σχολών ή Τμημάτων Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ, οι οποίοι είναι έμμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι του Δημοσίου και μόνιμα υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, στους οποίους δινόταν η δυνατότητα μεταφοράς της θέσης φοίτησής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, που εδρεύει στην πόλη που υπηρετούν ή παρέχουν τις υπηρεσίες τους, και στο οποίο αναφέρθηκε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ) είχε αναδειχθεί και πάλι στις αρχές Οκτωβρίου του 2014, αμέσως μόλις παρουσιάστηκε.

Πιο συγκεκριμένα είχε κατατεθεί αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων (δείτε εδώ), μαζί το σχετικό έγγραφο της ΠΟΑΣΥ (δείτε εδώ).

Αιτία ήταν (όπως είχαμε τότε αναφέρει) η μεγάλη αδικία που συντελέστηκε σε βάρος όλων των εργαζομένων στο δημόσιο που φοιτούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, όταν καταργήθηκε η διάταξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη μεταφορά θέσεων σε αντίστοιχα ΑΕΙ και ΤΕΙ τα οποία έχουν έδρα στον τόπο που υπηρετούν και ειδικότερα σε βάρος των φοιτητών Αστυνομικών για τους εξής λόγους:

α) Δεν εφαρμόζεται η διάταξη του π.δ. 100/2003 για απόσπαση σε αστυνομική Υπηρεσία στον τόπο φοίτησης, που εξάλλου έχει την προϋπόθεση ότι θα πρέπει αναγκαστικά και υποχρεωτικά ό αστυνομικός – φοιτητής να περνάει με επιτυχία το 40% των μαθημάτων κάθε έτους, ειδάλλως θα διακόπτεται η απόσπαση.

β) Με το Ν. 4210/2013 μειώθηκε η φοιτητική άδεια από 20 σε μόλις 10 ημέρες ανά έτος, όταν όπως είναι γνωστό, ένας φοιτητής δίνει πάνω από 15 μαθήματα περίπου κάθε έτος.

γ) Λόγω της ιδιαιτερότητας της εργασίας μας, εργασία σε ακατάστατα ωράρια, εργασία σε εξαήμερη βάση, μη κανονική χορήγηση των ρεπό, απαγόρευση απομάκρυνσης από την έδρα της Υπηρεσίας κτλ, είναι πάρα πολύ δύσκολο, έως ακατόρθωτο, ο αστυνομικός να μπορέσει να πάρει πτυχίο, σε σχέση και με τα δύσκολα κριτήρια που θέτει ο Ν. 4009/2011Ττης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τον υποχρεωτικό χρόνο φοίτησης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η ΣΚΑΥ επειδή επιθυμεί ο κλάδος εργαζομένων αστυνομικών που εκπροσωπεί να είναι αυξημένου πνευματικού και μορφωτικού επιπέδου, διεκδικεί τα αυτονόητα, δηλαδή να χορηγηθούν όλα τα δικαιώματα στους ένστολους συναδέλφους που σπουδάζουν, διότι και το Δημόσιο εξυπηρετεί να έχει μορφωμένους υπαλλήλους, αλλά και η ΕΛ.ΑΣ. σε κάθε νομό-περιοχή της χώρας έχει τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και οι συνάδελφοι που φοιτούν θα εκτελούν κανονικά και τις υπηρεσίες τους.

Δείτε την ερώτηση στη Βουλή και τις απαντήσεις των συναρμόδιων Υπουργείων

Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας που ξεκίνησε το συνδικαλιστικό κίνημα για την άρση της τεράστιας αυτής αδικίας θα συνεχιστεί μέχρις ότου δικαιωθούμε!

Η Οργανωτική – Συντονιστική Επιτροπή της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσ/νίκης
«πρώτα ο συνάδελφος»

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …