Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Ποιοι στρατιωτικοί ετοιμάζονται να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη και γιατί; (κατάταξη 1990-95)

Ποιοι στρατιωτικοί ετοιμάζονται να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη και γιατί; (κατάταξη 1990-95)

Μπορεί και επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δούμε στρατιωτικούς να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη. Πρόκειται για τους καταταγέντες την περίοδο 1990-95,οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν ακούσει κάτι συγκεκριμένο για το θέμα τους κι έτσι ετοιμάζονται για προσφυγή στα δικαστήρια.

Το παράδοξο του πράγματος είναι ότι η ρύθμιση του θέματος τους με το ασφαλιστικό δεν έχει ούτε ένα ευρώ κόστος.Η προηγούμενη κυβέρνηση όμως τηρώντας κατά γράμμα τις εντολές της τρόϊκας δεν είχε τολμήσει να φέρει την σχετική τροπολογία στην Βουλή, όπως είχε ανακοινώσει μέσω Onalert η τότε ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά. Έτσι η τροπολογία έμεινε στο συρτάρι του Χρήστου Σταϊκούρα.

Η νέα κυβέρνηση όμως εξήγγειλε την υλοποίηση μιας σειράς μέτρων τα οποία έχουν οικονομικό κόστος για το οποίο λένε ότι δεν θα αποτελέσει πρόβλημα.

Λογικά λοιπόν οι στρατιωτικοί της “ομάδας 90-95” αναρωτιόνται γιατί δεν ανακοινώνουν τίποτα και για την δική τους υπόθεση που είναι …τσάμπα.

Πηγή: onalert.gr

ΣΧΟΛΙΟ της ΣΚΑΥ για το θέμα:

Είναι ζήτημα που αφορά και τον κλάδο μας, όπως μπορει να γίνει αντιληπτό. Το θέμα των συναδέλφων με την κατάταξη τα έτη 1990-1995 είναι πολύ σοβαρό, υπάρχει πράγματι μεγάλη αδικία και άνιση ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ διάκριση και απασχολεί μερικές σειρές αστυνομικών. Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόβλημα υπάρχει και στην Α’ σειρά πανελλαδικών εξετάσεων (περίπου 1.500 συνάδελφοι) διότι ενώ πέτυχαν με τις πανελλήνιες του 1995 δυστυχώς επειδή ήταν η πρώτη φορά που η Σχολή Αστυφυλάκων λειτούργησε με 2,5 έτη εκπαίδευση ορκίστηκαν την 12/1/1996, ενώ η αντίστοιχη σειρά που εισήλθε στη Σχολή Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. ορκίστηκε το φθινόπωρο του 1995. Αναμένουμε λύση από την Κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγουμε τους δικαστικούς αγώνες και να υπάρχει το αίσθημα της δικαιοσύνης στους λειτουργούς της εφαρμογής του νόμου.
Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης
‘Πρώτα ο συνάδελφος’

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …