Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Μπορεί ο Αρχηγός να εκλεγεί από τη βάση του Σώματος; του Ευθυμιάδη Πασχάλη

Μπορεί ο Αρχηγός να εκλεγεί από τη βάση του Σώματος; του Ευθυμιάδη Πασχάλη

Επαναφέρουμε και γνωστοποιούμε στην νέα πολιτική ηγεσία τη ριζοσπαστική και συνάμα δημοκρατική πρόταση του μέλους της Σ.Κ.Α.Υ. Ευθυμιάδη Πασχάλη για την εκλογή του αρχηγού του σώματος από την βάση, η οποία αποτελείται κατά κύριο λόγο από εργαζόμενους που έχουν σε μεγάλο βαθμό τη γνώση και την εμπειρία  να κρίνουν και να αποφασίσουν τι πραγματικά χρειάζεται να χει ένας αρχηγός σώματος τόσων χιλιάδων ανθρώπων.

Πρωτοποριακές σκέψεις για την επιλογή του Αρχηγού του Σώματος

Αλήθεια πόσο πρωτοπόρο, δημοκρατικό, όμορφο, δημιουργικό και υγιές θα ήταν να προέβαινε ένας νέος άνθρωπος και πολλά υποσχόμενος, που βρίσκεται στην κορυφή του Υπουργείου μας, σε πρωτοβουλίες προκειμένου να φέρει νόμο για ανάδειξη της φυσικής ηγεσίας, δηλ. του Αρχηγού του Σώματος από εμάς τους ίδιους!

Μεταξύ τριών ή τεσσάρων ονομάτων που ως συνήθως παλεύουν για τη θέση του Αρχηγού, πόσο ενδιαφέρον θα δώσει σε ανώτερους αξιωματικούς να προσπαθήσουν να μην παραμένουν στάσιμοι, αλαζόνες, αντιεπικοινωνιακοί, να μην νοιάζονται για το υπηρεσιακό έργο που επιτελούν αλλά για μόνο δημόσιες σχέσεις μήπως τους ωφελήσουν.

Να μια πραγματική ευκαιρία …θα την αρπάξει κάποιος ;

Φανταστείτε με  μία μόνο κίνηση να διαλύεται μια μίζερη ατμόσφαιρα και πολλές φορές σάπια, και δεκάδες άνθρωποι κινητοποιούνται δημιουργικά,  και να εργάζονται με γνώμονα το καλό των πολλών, των πολιτών και εργαζομένων…!

Θα μπορούσε ανάμεσα σε 3-4 παραδείγματος χάρη υποψηφίους να διεξαγόταν μια ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Αλήθεια πόσο θα καθάριζε μια θολή και προβληματική ατμόσφαιρα ,αυτή των λεγόμενων “κρίσεων “,σε μια ατμόσφαιρα βαθιά δημοκρατική, ζωντανή και δημιουργική, αφού θα κέρδισε μέσα από έναν “εργοτάξιο” εργασιών και φωτεινής πορείας ο καλύτερα καταρτισμένος και ικανός την θέση του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας.

Βέβαια μαζί του θα κέρδιζαν ταυτόχρονα οι πολίτες και οι εργαζόμενοι αφού η διαδρομή κάποιων ανωτάτων αξιωματικών θα έρχονταν όλη στο φώς και πιστεύω δεν θα ενδιέφερε κανέναν από τους ανωτέρω ,οι δημόσιες ή κομματικές σχέσεις τους αλλά το υπηρεσιακό έργο τους, η διοίκηση τους σε μια υπηρεσία, οι ιδέες τους και οι προτάσεις τους, οι ικανότητες τους γενικότερα, το όλο αυτό γεγονός μόνο υγεία και ομορφιά εκπέμπει.

Εμπρός αδράξτε την ευκαιρία για αλλαγή !

 

Πασχάλης Ευθυμιάδης

Β΄ Αντιπρόεδρος Ε.Α.Υ.Θεσσαλονίκης

Αντιπρόσωπος της ΕΑΥΘ στην ΠΟΑΣΥ 

Μέλος της Σ.Κ.Α.Υ.

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …