Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Αλλάζουν οι μισθοί στο Δημόσιο, Τί θα γίνει με τα ειδικά μισθολόγια

Αλλάζουν οι μισθοί στο Δημόσιο, Τί θα γίνει με τα ειδικά μισθολόγια

Θα επανεξετασθούν τα θεσμικά πλαίσια του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο και των είκοσι ειδικών μισθολογίων, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας.

«Ύπάρχουν σκέψεις και προτάσεις για την επιστροφή όχι του μαύρου χρήματος, αλλά των φόρων που διέφυγαν λόγω της ύπαρξης του. Υπάρχουν ήδη σχέδια που βρίσκονται στην φάση της τελικής επεξεργασίας και εφόσον αυτά που προτείνονται, ως σκέψεις και ιδέες, θεωρηθούν ότι μπορεί να εφαρμοστούν στην πράξη και θα έχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, τότε θα ανακοινωθούν στον χρόνο που πρέπει» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».

προαναγγέλει αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου, λέγοντας ότι θα επανεξεταστούν το θεσμικό πλαίσιο του ενιαίου μισθολογίου, αλλά και των είκοσι ειδικών μισθολογίων

Αναφέρει πως από το λαθρεμπόριο καυσίμων μπορούν να εισπραχθούν διαφυγόντες φόροι της τάξης των 1,5 δισ ευρώ και από το λαθρεμπόριο τσιγάρων 800 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Επιπλέον, προαναγγέλει αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου, λέγοντας ότι θα επανεξεταστούν το θεσμικό πλαίσιο του ενιαίου μισθολογίου, αλλά και των είκοσι ειδικών μισθολογίων, και προσθέτει: «Οι αλλαγές που θα δρομολογήσουμε θα έχουν στόχο να αρθούν στρεβλώσεις, αδυναμίες ή και αδικίες, αλλά οποιαδήποτε αλλαγή πραγματοποιηθεί, θα γίνει, χωρίς να ανατραπούν περαιτέρω οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί».
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δημοσιευμένο: bloko.gr

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …