Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Κόβουν τα πλασματικά χρόνια, μισθούς & έξτρα δημ. υπαλλήλων, όλοι στα 62 για σύνταξη, χάνουν τα χρήματα τους όσοι πλήρωσαν!

Κόβουν τα πλασματικά χρόνια, μισθούς & έξτρα δημ. υπαλλήλων, όλοι στα 62 για σύνταξη, χάνουν τα χρήματα τους όσοι πλήρωσαν!

Συντάξεις

– Στο στόχαστρο μπαίνουν περίπου 150.000 εργαζόμενοι που μπορούν να συνταξιοδοτηθούν σε τρία χρόνια
– Δεν θα μετράνε τα πλασματικά για να βγει κάποιος πρόωρα σε σύνταξη
– Οι ενδιαφερόμενοι θα αγοράζουν πλασματικό χρόνο μόνο για τη θεμελίωση δικαιώματος
Τα Ταμεία είναι έτοιμα για κραχ και οι διοικήσεις το τελευταίο που επιθυμούν είναι να δουν ακόμη 150.000 άτομα να βγαίνουν σε σύνταξη.
Είναι οι εργαζόμενοι εκείνοι που μπορούν να βγουν σε σύνταξη μέσα στα επόμενα τρία χρόνια αναγνωρίζοντας πλασματικά έτη.
Αυτό το κύμα φυγής θέλει να ανακόψει τώρα το υπουργείο Εργασίας που εξετάζει ένα εναλλακτικό σχέδιο ώστε να περιοριστεί ο αριθμός εκείνων που βγαίνουν σε σύνταξη πριν τα 62 έτη.
Το κρυφό σχέδιο για τα πλασματικά
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” το κρυφό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας βάζει στο στόχαστρο τα πλασματικά έτη.

Σήμερα η έξοδος πριν τα 62 έτη γίνεται με την αναγνώριση ετών σε περιόδους όπου ισχύουν μικρότερα έτη ηλικίας για τη συνταξιοδότηση.

Σε αυτό η κυβέρνηση θέλει να βάλει φρένο και έτσι επί της ουσίας ένας ασφαλισμένος δεν θα μπορεί να κατοχυρώσει την έξοδο με τους όρους του 2012.

Ουσιαστικά δηλαδή η αναγνώριση των πλασματικών θα ισχύει μόνο για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος και όχι για να κατοχυρωθεί αναδρομικά η έξοδος από την εργασία σε μικρότερη ηλικία.

Ένα άλλο σενάριο λέει ότι για την αναγνώριση των πλασματικών θα δοθεί ένα χρονικό περιθώριο ως το τέλος του 2017-2018 πριν δηλαδή έρθουν οι αυξήσεις στα όρια ηλικίας το 2019 και το 2020.

Σε ό,τι αφορά όσους ήδη έχουν πληρώσει και έχουν αναγνωρίσει έτη, μάλλον σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εξαγορά αυτή πάει… περίπατο. Μάλιστα ο νόμος λέει ότι δεν επιστρέφονται ούτε τα χρήματα.

Μισθολογικά

– Κόβονται οι μισθοί 70.000 υπαλλήλων, πρώτοι χάνουν χρήματα οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών
– Ως και 700 ευρώ τα επιπλέον χρήματα που παίρνουν ειδικές κατηγορίες υπαλλήλων
– Τέλος και τα “έξτρα” για υπαλλήλους ΔΕΚΟ και Νομικών Προσώπων
– Μόνο με πτυχίο οι προσλήψεις μονίμων στο Δημόσιο

Οι μειώσεις έρχονται. Το μέτρο δεν είναι προς συζήτηση. Πρόκειται για απόφαση που έχει ληφθεί και στην τρέχουσα διαπραγμάτευση απλά συζητείται το πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο.

Η πρώτη ουσιαστική μισθολογική μείωση αφορά στο 13% των δημοσίων υπαλλήλων που λαμβάνουν την προσωπική διαφορά. Πρόκειται για περίπου 70.000 υπάλληλους που λαμβάνουν επιπλέον αμοιβές ως και 691 ευρώ ως αντιστάθμισμα των μειώσεων που έγιναν στο δημόσιο τα τελευταία έτη.

Οι πρώτοι που θα χάσουν χρήματα θα είναι οι περίπου 15.000 εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών τον ερχόμενο Ιούλιο.

70.000 υπάλληλοι θα δουν μεγάλες μειώσεις στον μισθό τους ως το 2016
Οι μειώσεις που θα υποστούν στις μηνιαίες αποδοχές τους οι εργαζόμενοι αυτοί θα είναι μεγάλες καθώς αν και προβλέπεται ένα πριμ παραγωγικότητας ώστε να μην καταργηθεί πλήρως το επιπλέον ποσό που λαμβάνουν αυτό το πριμ ίσως δεν φτάνει ούτε στο 50% της προσωπικής διαφοράς.
Εκτός από τους εργαζόμενους στο υπουργείο Οικονομικών προσωπική διαφορά παίρνουν και οι εργαζόμενοι στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς και όσοι είναι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ.

Μειώσεις ωστόσο έρχονται και για τους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου που λαμβάνουν εξτρά αμοιβές όπως αυτές για τη συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια, ενώ αρκετά σημαντική διαφορά θα υπάρξει στους μισθούς όσων δικαιούνται και λαμβάνουν επιπλέον χρήματα για οδοιπορικά, εκτός έδρας και υπερωρίες.

Μαχαίρι σε υπερωρίες και εκτός έδρας
Πέρα από τους υπαλλήλους που ήδη εργάζονται στο Δημόσιο έρχονται αλλαγές από την 1η Ιανουαρίου του 2014 και για όσους θα προσληφθούν από εδώ και πέρα.

Ουσιαστικά οι νεοπροσλαμβανόμενοι στο δημόσιο δεν θα είναι καν μόνιμοι για δύο έτη, αλλά υπό δοκιμή, ενώ για το διάστημα αυτό θα λαμβάνουν μισθούς από 684 ευρώ και όχι 780 ευρώ που προβλέπονται για τους υπόλοιπους. Για όσους υπηρετούν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους ως αντιστάθμισμα στη μισθολογική αυτή μείωση θα προβλέπεται επιδότηση ενοικίου.

Ταυτόχρονα πλην των προσλήψεων εκπαιδευτικών, αλλά και ανδρών και γυναικών στα σώματα ασφαλείας ουσιαστικά το δημόσιο δεν θα προσλαμβάνει παρά μόνο πτυχιούχους οι οποίοι θα προσλαμβάνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω ΑΣΕΠ.

Πηγή: newsit.gr

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …