Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Διπλασιάστηκαν οι αγωγές στρατιωτικών μετά από την επιστροφή χρημάτων! Τι γίνεται με παραγραφές

Διπλασιάστηκαν οι αγωγές στρατιωτικών μετά από την επιστροφή χρημάτων! Τι γίνεται με παραγραφές

Μετά από τις “διορθώσεις” των μισθών των στρατιωτικών οι αγωγές κατά του δημοσίου διπλασιάστηκαν! Το στοιχείο είναι εκπληκτικό και καταρρίπτει όσους πίστευαν ότι η επιστροφή ενός μέρους των χρημάτων που παράνομα περιέκοψε η κυβέρνηση από τους μισθούς των στρατιωτικών θα λειτουργούσε ανασταλατικά στις καταθέσεις αγωγών! Αντιθέτως φαίνεται ότι δικαιώθηκαν όσοι έλεγαν ότι “ο κόσμος δεν έχει να δώσει ούτε τα 40 ευρώ που αναλογούν στον κάθε ένα για να συμμετάσχει στις ομαδικές αγωγές”.

Φαίνεται λοιπόν ότι τα λίγα χρήματα που επέστρεψαν στην τσέπη των στρατιωτικών “επενδύονται” στην κατάθεση της αγωγής με την ελπίδα ότι αργά ή γρήγορα θα πάρουν αυτά που πρέπει.

Από όλες τις Ενώσεις Στρατιωτικών έρχονται κάθε μέρα πλέον αγωγές. Ακόμη και από τις περιοχές της Θεσσαλίας,της Ηπείρου και της Κεντρικής Μακεδονίας από τις οποίες οι Ενώσεις δεν έχουν στείλει ούτε μία, έφθασαν στο δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την κατάθεσή τους δεκάδες μεμονωμένες αγωγές στρατιωτικών.

Τι γίνεται με τις παραγραφές

Η προθεσμία που υπάρχει για τις παραγραφές είναι η 31η Δεκεμβρίου 2014. Από εκεί και πέρα όποιος καταθέτει αγωγή θα πρέπει να υπολογίσει ότι θα “χανει μήνες”. Αν δηλαδή κάποιος στρατιωτικός αποφασίσει να καταθέσει την δική του τον Ιούνιο του 2015 για παράδειγμα θα πρεπει να ξέρει ότι θα έχουν παραγραφεί οι μήνες από Ιανουάριο ως και Μάϊο. Και πάει λέγοντας.

Γι΄ αυτό και οι στρατιωτικοί που ασχολουνται με το θέμα των αγωγών προτείνουν σ΄ όσους το ΄χουν πάρει απόφαση να τις καταθέσουν μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου.

Σχετική προειδοποίηση και πλήρως αιτιολογημένη έχει απευθύνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων προς τα μέλη της .

Διαβάστε τι λένε οι δικαστικοί:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους κ.κ. συναδέλφους ότι αποστέλλουμε , στη Γραμματεία κάθε Δικαστηρίου, υπόδειγμα αγωγής , ενώπιον του Δοικητικού Πρωτοδικείου, που στρέφεται κατά του Ελληνικού Δημοσίου, και με την οποία ζητείται η επιδίκαση των ποσών των αναδρομικώς οφειλομένων διαφορών των αποδοχών μας, για το χρονικό διάστημα από 1-8-2012 έως 30-6-2014. Τα ποσά αυτά , όπως είναι γνωστό, περικόπηκαν , κατά το ήμισυ, με το Ν. 4307/2014 ( αθρ.86 παρ.6 εδτελ.), ενώ το υπόλοιπο ποσό (το 50%) ρυθμίστηκε με την κοινή απόφαση Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης , ότι θα καταβληθεί σε τριάντα έξι (36) μηνιαίες δόσεις, ρυθμίσεις οι οποίες είναι προφανώς αντισυνταγματικές , δεδομένου ότι τέσσερις (4) μόλις μήνες ενωρίτερα, είχε ψηφισθεί ο Ν. 4270/2014 ( αρθ. 181§ 1) , με τον οποίον, σε συμμόρφωση προς την υπ΄αριθμ. 88/2013 απόφαση του Ειδικού δικαστηρίου του άρθ. 88 § 2 του Συντάγματος, αναγνωριζόταν, η αξίωσή μας, η πηγάζουσα από την εν λόγω απόφαση τόσο για την επαναφορά του Μισθολογίου μας στο ύψος του Ιουλίου 2012, όσο και για την καταβολή των αναδρομικώς οφειλομένων διαφορών, των ποσών που μας είχαν παρακρατηθεί , για το χρονικό διάστημα από 1-8-2012 έως 30-6-2014, για την καταβολή των οποίων , μάλιστα, είχαν ήδη εγκριθεί τα απαιτούμενα ,στο σύνολό τους, κονδύλια, με το αρθ. μόνο του Ν. 4263/2014.( Μεσοπρόθεσμο των ετών 2015-2018).

Η επίκληση της ύπαρξης δημοσιονομικών αναγκών που αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του Ν. 4307/2014, ως δικαιολογία , για την περικοπή του ημίσεος του συνολικού ποσού των αναδρομικώς οφειλομένων διαφορών αποδοχών μας καταρρίπτεται από το γεγονός ότι στην ως άνω επακολουθήσασα κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης , προβλέπεται κατ΄ εξαίρεση ειδική ευνοϊκή μεταχείριση για ορισμένη μόνο κατηγορία Δικαστικών Λειτουργών , δηλαδή για εκείνους οι οποίοι ήταν ενεργεία , κατά ένα μέρος του χρονικού διαστήματος από 1-8-2012 έως 30-6-2014 και κατά το υπόλοιπο συνταξιούχοι και προς τους οποίους η πληρωμή θα γίνει για ολόκληρο το χρονικό διάστημα από 31-8-2012 έως 30-6-2014 ( 23 ) μήνες , σε μια δόση στις 27-1-2015 (αρθ.1§3της 2 / 88380 ΚΥΑ) , σε αντίθεση προς όλους τους άλλους Δικαστικούς Λειτουργούς , εν ενεργεία και συνταξιούχους , προς τους οποίους η καταβολή θα γίνει σε 36 δόσεις, μέχρι 27-12-2017 και προς τους οποίους , ασφαλώς επιβάλλεται, για λόγους ίσης μεταχείρισης, να επεκταθεί άμεσα η ως άνω ευνοϊκή ρύθμιση .

Κατά τόπο αρμόδιο Δικαστήριο, για την άσκηση της αγωγής είναι είτε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, είτε το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Περιφέρειας, όπου υπηρετεί ο Δικαστικός Λειτουργός.

Η Ένωσή μας αναλαμβάνει την άσκηση ομαδικών αγωγών, για όσους συναδέλφους το επιθυμούν, οι οποίοι πρέπει να το δηλώσουν το ταχύτερο στα γραφεία της Ένωσης .

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να ασκήσουν την αγωγή , με δικηγόρο δικής τους επιλογής, πρέπει, επίσης,να επικοινωνήσουν με τα Γραφεία της Ένωσης , για να παραλάβουν ή για να τους αποσταλούν οι απαιτούμενες βεβαιώσεις της διαφοράς των αποδοχών, τις οποίες διαθέτει η Ένωση .
Επισημαίνεται ότι η αγωγή πρέπει να κατατεθεί μέχρι 27-12-2014, για να μην παραγραφεί η αξίωσή μας, ως προς την περικοπή του Ιανουαρίου 2013.

Πηγή: onalert.gr

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …