Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Αγωγές για τα αναδρομικά, αλήθειες & ψέμματα, πρέπει να πάμε στο Ευρωπ.Δικαστήριο

Αγωγές για τα αναδρομικά, αλήθειες & ψέμματα, πρέπει να πάμε στο Ευρωπ.Δικαστήριο

Ακολουθεί το πολύ ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύτηκε στο onalert.gr και αφορά τη διεκδίκηση του υπόλοιπου 50% από τους ένστολους, των αναδρομικών της περίφημης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Επίσης αναφέρει και τη περίπτωση προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ένα θέμα που απασχόλησε τους συναδέλφους και τις Συνδικαλιστικές Ενώσεις τελευταία.

Μπορείτε να δείτε όλη τη σχετική για το θέμα ενημέρωση στο forum μας.

“Η προσφυγή στην δικαιοσύνη με αγωγή κατά του δημοσίου για τις περικοπές είναι προσωπική απόφαση του κάθε στρατιωτικού. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να τον υποχρεώσει να πάρει την μία ή την άλλη απόφαση. Γιατί τα συν και τα πλην για τον καθένα είναι διαφορετικά.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει αβασάνιστα ο καθένας -και ειδικά όσοι δεν έχουμε νομικές γνώσεις- να μεταδίδουμε “πληροφορίες” ,να κάνουμε “εκτιμήσεις” και να δίνουμε “συμβουλές” για εναλλακτικές “λύσεις”.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι αυτές οι “συμβουλές” και οι παροτρύνσεις προέρχονται και από στρατιωτικούς. Διαβάσαμε λοιπόν την άποψη ότι οι αγωγές είναι άσκοπες και πως η μοναδική λύση είναι η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μεταξύ των επιχειρημάτων είναι και το κόστος των 40 ευρώ για κάθε στρατιωτικό σε περίπτωση που αποφασίσει να καταθέσει αγωγή σε ελληνικό δικαστήριο.

Δύο ερωτήματα:

•Έχουν υπολογίσει το κόστος της προσφυγής στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη; Και δεύτερο και κυριότερο

•Γνωρίζουν γιατί η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει και δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις τους σχεδόν συστηματικά; Η απάντηση έχει σχέση με την Θράκη και καλό θα είναι ως στρατιωτικοί να ενημερωθούν πριν προτείνουν κάτι εκ των προτέρων καταδικασμένο να αποτύχει.

Ας αφήσουμε λοιπόν τον κάθε στρατιωτικό να πάρει μόνος την απόφαση μιλώντας με ειδικούς.”

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …