Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Aπόψεις / Άρθρα / Ομιλία του Αρχ/κα Δαλαμπίρα Κών/νου στο 24 Πανελλήνιο συνέδριο της Π.O.AΣ.Υ.

Ομιλία του Αρχ/κα Δαλαμπίρα Κών/νου στο 24 Πανελλήνιο συνέδριο της Π.O.AΣ.Υ.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Αγαπητέ Πρόεδρε,
Κύριες και κύριοι σύνεδροι,

Όπως είναι γνωστό τον τελευταίο καιρό η ΕΛ.ΑΣ μαστίζεται από έναν τεράστιο όγκο προβλημάτων. Μερικά εξ αυτών είναι το ΤΕΑΠΑΣΑ, το σύστημα επικοινωνίας TETRA, η μη συμμόρφωση της Κυβέρνησης με τη δικαστική απόφαση του ΣΤΕ, η μη εφαρμογή της εβδομαδιαίας Υπηρεσίας και άλλα πολλά. Με την έλλειψη οικονομικών πόρων, η οποία παρατηρείται σε όλο το μέγεθος ειδικά στις μέρες μας, ΔΕΝ πρέπει να οδηγηθούμε ταυτόχρονα και σε τέλμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων οι οποίες πάντα φυσικά έχουν απώτερο στόχο το συμφέρον των Συναδέλφων Αστυνομικών και φυσικά της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας της κοινωνίας.

Αυτά λίγο πολύ είναι γνωστά σε όλους, έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με κάτι καινούριο, κάτι που πιστεύω αξίζει να ασχοληθούμε: <>.

Όσοι Ανθυπαστυνόμοι είναι κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ και δεν το έχουν χρησιμοποιήσει προγενέστερα, να έχουν το δικαίωμα της εισαγωγής χωρίς εξετάσεις και λοιπά κριτήρια καθ’ υπέρβαση, στο τμήμα επαγγελματικής μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (ΤΕΜΑ). Το ευεργέτημα αυτό ίσχυε βάση των διατάξεων του Ν.1339/1983 άρθρο 15 παρ.6 από το έτος 1983 έως και το έτος 2003, όπου και καταργήθηκε με τις διατάξεις του Ν.3181/2003 άρθρο 6 παρ.1. Επανήλθε όμως το έτος 2005 με το Ν.3387/2005 άρθρο 12 παρ.8 έως και το έτος 2009 όπου και καταργήθηκε.
Εάν εφαρμοστεί η παραπάνω πρόταση, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των Αξιωματικών εκ του Σώματος, αλλά και τη δικαίωση για την προσπάθεια των Συναδέλφων να αποκτήσουν έναν τίτλο Ανώτατης εκπαίδευσης. Επίσης είναι η μόνη λύση στην συνεχιζόμενη μείωση που επιβάλλεται ως προς την εισαγωγή ιδιωτών στις Αστυνομικές σχολές μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, αλλά και το μηδενικό οικονομικό κόστος επιβάρυνσης σε σύγκριση με τους Αξιωματικούς που αποφοιτούν από την παραγωγική (4ετών φοίτησης) σχολή Αξιωματικών.

Είναι μια πρόταση, η οποία έχει διατυπωθεί στο παρελθόν και από την:
α) Ένωση Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας
β) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου

Αρχ/κας ΔΑΛΑΜΠΙΡΑΣ Κων/νος,
Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΑΠΑΣΑ

Πηγή: apasa.gr

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …