Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Η ΠΟΣΥΦΥ εξασφάλισε προσφορά από δικηγορικό γραφείο και προχωρά σε αγωγές κατά του Δημοσίου

Η ΠΟΣΥΦΥ εξασφάλισε προσφορά από δικηγορικό γραφείο και προχωρά σε αγωγές κατά του Δημοσίου

Παραθέτουμε το ενημερωτικό δελτίο της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. σχετικά με την αποδοχή προσφοράς δικηγορικού γραφείου για την ανάθεση της αγωγής σχετικά με την αποκατάσταση των Μισθολογικών διαφορών

Αριθμ. Πρωτ.  47/2014                                                              Θεσσαλονίκη 16/11/2014

ΠΡΟΣ:       Ενώσεις – Μέλη μας

Θέμα : « Απόφαση   αποδοχής     προσφοράς    συνεργαζόμενου     Δικηγορικού Γραφείου για την  ανάθεση  αγωγής  σχετικά με την  αποκατάσταση των Μισθολογικών   διαφορών»

Σχετ. α) το από 13.11.2014 έγγραφο – προσφορά προς την Ομοσπονδία μας του δικηγορικού γραφείου κ. Καλούδη Χ Σωσίπατρου και Συνεργατών

β) το υπ’αριθμ 19/2014 Ενημερωτικό Δελτίο Ομοσπονδίας μας από 11.11.2014 προς μέλη μας

Με την παρούσα σας κοινοποιούμε την ανωτέρω (α) σχετική στην οποία περιγράφεται η κατατιθέμενη προσφορά του Δικηγορικού Γραφείου των κ. Σωσίπατρου και Αικατερίνης Καλούδη και Συνεργατών  εδρεύων στην Αθήνα  σχετικά με την πρόθεση ανάληψης από μέρους του γραφείου ομαδικών αγωγών των μελών μας.

Δεδομένης της μακροχρόνιας συνεργασίας της Ομοσπονδίας με το συγκεκριμένο γραφείο αλλά και Ενώσεων της Ομοσπονδίας που συνεργάζονται ήδη για παρόμοια θέματα, η Ομοσπονδία ζήτησε την κατάθεση συμφέρουσας πρότασης για την ανάθεση της δικαστικής διεκδίκησης της μη καταβληθείσας διαφοράς μεταξύ των περικοπών που πραγματοποιήθηκαν στους μισθούς τον 8/2012 και της απόδοσης  του οικονομικού τμήματος έως καταθέσεως των αγωγών.

Αφού καταθέσαμε τις απαιτήσεις μας σχετικά με τις διεργασίες και διαδικασίες εκπροσώπησης, καταφέραμε να λάβουμε από το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο συμφέρουσα προσφορά που ανέρχεται στο ποσό των 22,00 € ( 17,9 € + 4,1 € Φ.Π.Α. ) για  κάθε ενδιαφερόμενο – μέλος μας για τον πρώτο βαθμό και στην περίπτωση θετικής έκβασης της υπόθεσης ποσού επί του εισπραχθέντος 3%. Πρόταση την οποία υπερψήφισε το Διοικητικό Συμβούλιο και σας την επισυνάπτει.

Στα πλαίσια των συμφωνηθέντων, οι Ενώσεις μέσω της Ομοσπονδίας που θα έχουν και την επιμέλεια της διαδικασίας αλλά και ενημέρωσης κάθε ενδιαφερόμενου έως την τελεσιδικία οφείλουν υπεύθυνα και οργανωμένα να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά – τα οποία και θα σας αποσταλούν σε ηλεκτρονική φόρμα – και ομαδοποιημένα με σχετικά πρωτόκολλα να αποδοθούν στο δικηγορικό γραφείο προς αποφυγή λαθών.

Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι :

  •   Από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους έχει εξασφαλιστεί μέσω αιτήματος προς το Ν. Συμβούλιο του Κράτους η διακοπή της παραγραφής της δικαστικής διεκδίκησης για   το σχετικό χρονικό διάστημα ώστε αγωγές να κατατεθούν και εντός του έτους 2015 και αφορά τα  εγγεγραμμένα μέλη των Ενώσεων σύμφωνα με τα μητρώα της Ομοσπονδίας τον περασμένο Ιούλιο.
  •   Κρίνεται σε κάθε περίπτωση αναγκαία και απαραίτητη η αναμονή ώστε να προσδιοριστεί επακριβώς πριν την κατάθεση της αγωγής το ποσό της αξίωσης και αφού αποδοθεί μέρους αυτού από την Κυβέρνηση. Επίσης η Ομοσπονδία θα αναμείνει και την αντίδραση του ΣτΕ την 28η Νοεμβρίου σχετικά με την μη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Διευκρινίζεται τέλος, πως κάθε ενδιαφερόμενος έχει την δυνατότητα  προσωπικής επιλογής νομικής εκπροσώπησης. Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου με την επιλογή της  συγκεκριμένης προσφοράς σχετίζεται  με την πρωτοβουλία επιμέλειας της διαδικασίας αλλά και της συλλογικής ενημέρωσης έως τελεσιδικίας σε κάθε ενδιαφερόμενο-συμμετέχοντα της συγκεκριμένης αγωγής.  Σχετικά με την απόδοση της δικαστικής και νομικής δαπάνης των 22 € αυτή θα πραγματοποιηθεί κατά το  επόμενο έτος με μέριμνα  της Ομοσπονδίας.

∆ΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΚΑΛΟΥ∆Η Χ. ΣΩΣΙΠΑΤΡΟΥ
ΚΑΛΟΥ∆Η Σ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
& ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Λ. Κατσώνη 36Α, 11 471, Αθήνα (πλησίον Αρείου Πάγου)
e-mail: kaloudis.law@gmail.com, Τηλ./ Φαξ.: 215 5407707, 6977714070
____________________________________________________________________________________________

Αξιότιµε κε Πρόεδρε ,
Ύστερα από την εκπεφρασµένη πλέον ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ της κυβέρνησης να υλοποιήσει πλήρως το διατακτικό των αποφάσεων της Ολοµέλειας του ΣτΕ (2194 και 2195/2014), µε τις οποίες κρίθηκαν ως αντισυνταγµατικές οι περικοπές των αποδοχών (και) των αστυνοµικών από 1-8-2012, που εκδηλώθηκε µε την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, οι συνεργάτες µου κι εγώ επιθυµούµε να ενηµερώσουµε εσάς και τα µέλη σας για τη δυνατότητα δικαστικής διεκδίκησης καταβολής της διαφοράς των αποδοχών που δεν θα σας επιστραφούν από το ∆ηµόσιο.

Ειδικότερα, για όσους αστυνοµικούς – µέλη της οµοσπονδίας σας επιθυµούν να διεκδικήσουν δικαστικά την αναδροµική καταβολή της διαφοράς των αποδοχών που προκύπτουν για το χρονικό διάστηµα από 1-8-2012 έως και την ηµεροχρονολογία κατάθεσης της αγωγής λαµβανοµένων υπόψη των µισθολογικών/βαθµολογικών προαγωγών οι οποίες ξεπάγωσαν µετά την ισχύ του ν4093/2012, δύνανται να αναθέσουν στο γραφείο µας τη
σχετική διεκδίκηση έχοντας υπόψη τα ακόλουθα:

1.- Αντικείµενο της δικαστικής διεκδίκησης, αποτελεί η διαφορά των αποδοχών που ο κάθε δικαιούχος θα λάβει από το Ελληνικό ∆ηµόσιο σύµφωνα µε τις διατάξεις του νόµου που τελικά θα ψηφιστούν από την Ελληνική Βουλή (και έχουν ενσωµατωθεί στη σχετική τροπολογία που έχει κατατεθεί από το Υπουργείο Οικονοµικών) και των αποδοχών που ελάµβανε στις 31-7-2012 (πριν την ισχύ του ν4093/2012) και αφορά το χρονικό διάστηµα από 1-8-2012 µέχρι και την ηµεροχρονολογία κατάθεσης της αγωγής. Για τον υπολογισµό της ως άνω διαφοράς θα ληφθούν υπόψη και οι τυχόν µισθολογικές ή βαθµολογικές προαγωγές που έλαβαν ή δικαιούνται να λάβουν οι ενδιαφερόµενοι µετά την ισχύ του ν4093/2012 (και το ξεπάγωµα των εν λόγω προαγωγών). ξεπάγωµα των εν λόγω προαγωγών).

2.- Από το γραφείο µας θα κατατεθούν οµαδικές αγωγές (σε κάθε δικόγραφο θα σωρευθούν 50 ενάγοντες) ενώπιον του αρµοδίου ∆ιοικητικού Πρωτοδικείου.

3.- Ως γνωστό, µε πρωτοβουλία σας και σχετική εντολή προς το γραφείο µας, καταθέσαµε εγκαίρως για όλα τα µέλη της οµοσπονδίας σας διακοπτικό αίτηµα των αξιώσεών σας ενώπιον του Νοµικού Συµβουλίου του Κράτους, οπότε ζήτηµα παραγραφής των γεγενηµένων αξιώσεών σας δεν υφίσταται µέχρι και της κατάθεσης των σχετικών αγωγών.

4.-Απαραίτητα δικαιολογητικά :
– Συµπλήρωση της επισυναπτόµενης κάρτας µε τα ατοµικά στοιχεία εκάστου ενάγοντος.
– Υπογεγραµµένη εξουσιοδότηση µε θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής (εις διπλούν).
– Σύµβαση δικηγορικής εντολής-εργολαβικό δίκης (εις διπλούν και συµπληρωµένες), χωρίς θεώρηση γνησίου υπογραφής.

5.- Οικονοµικές υποχρεώσεις /κάλυψη δικαστικών εξόδων

Κάθε συµµετέχων (ως ενάγων) υποχρεούται να καταβάλει για τα έξοδα σύνταξης, κατάθεσης και εκδίκασης των αγωγών σε πρώτο βαθµό το ποσό των 22€ (18€+ΦΠΑ).

Ως αµοιβή του εντολοδόχου δικηγόρου και των συνεργατών του που αναλαµβάνουν τον ως άνω δικαστικό αγώνα, ορίζεται ποσοστό τρία (3%) τοις εκατό επί του επιδικασθησοµένου και οπωσδήποτε εισπραχθησοµένου εισπραχθησοµένου ισπραχθησοµένου ποσού (κεφάλαιο και τόκοι πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ) σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης της υπόθεσης.

Η αµοιβή αυτή οφείλεται και σε περίπτωση εξώδικης ή συµβιβαστικής επίλυσης της ως άνω διαφοράς. Σε περίπτωση αποτυχίας ο εντολέας δεν οφείλει καµία απολύτως αµοιβή.

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …