Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / "Γιατί η αγωγή κατά του υπουργείου οικονομικών είναι υποχρέωση όλων μας…"

"Γιατί η αγωγή κατά του υπουργείου οικονομικών είναι υποχρέωση όλων μας…"

Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα plotatzides.blogspot.gr, που ασχολείται με τα θέματα του Λιμενικού. Είναι επιστολή αναγνώστη του μπλογκ για τα αναδρομικά και τη μισθολογική αποκατάσταση των υπηρετούντων στα Σώματα ασφάλειας και τις Ενοπλες δυνάμεις αλλά απεύθυνεται κυρίως στους συνδικαλιστές του κλάδου.

Η επιστολή έχει ως εξής:  Μιας και  στα υπόλοιπα blogs σερβίρουν μόνο οτι τους βολεύει ίσως γιατί λειτουργούν οι διαχειριστές τους ως  σερβιτόροι  των αφεντικών ……. στέλνω εσας το email που είστε οι μόνοι που δε διστάζετε. Απορώ πως δεν έχετε διαπιστώσει οτι το ποσοστό συναδέλφων που θέλουν να ασκήσουν προσφυγή ειναι στο 60% περίπου και απορώ που κανενας δε μιλαει για αυτο η δεν κάνει κατι να ανέβει το ποσοστό .

Η ΠΟΕΠΛΣ κατα κυριο λογο  ασχολείται με τα εσωτερικά της προβλήματα που κάποιοι  φιλόδοξοι εραστές της καρέκλας έχουν δημιουργήσει αν και τωρα τελευταία με την συνεργασία της με την ΠΕΑΛΣ ειδαμε ορισμένες σοβαρες και χωρίς ιδιοτέλεια κινήσεις και μια θετικη στροφή υπερ των στελεχων αλλα έσπευσαν οι εραστες της καρέκλας να  απαξιώσουν και να  εμποδίσουν αυτή την αλλαγή .

Kυριοι το Δημόσιο έπρεπε να έχει ήδη καταβάλει το σύνολο των οφειλομένων ή τουλάχιστον να έχει δεσμευτεί νομοθετικά (και όχι με απλές διακηρύξεις) ότι θα το πράξει.

Η απροθυμία που επιδεικνύει η Ελληνική Πολιτεία στην υποχρέωση συμμόρφωσης με το σκεπτικό και διατακτικό της γνωστής σε όλους μας υπ. αριθ. 2193/2014 απόφασης της Ολομελείας του ΣτΕ, με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών μας από 1-8-2012 έως σήμερα, δημιουργεί τον κίνδυνο πλημμελούς συμμόρφωσης, υπό την έννοια της μεγαλύτερης ή μικρότερης μη απόδοσης των οφειλομένων, κατ΄ εφαρμογή μιας νέας νομοθετικής ρύθμισης.
Το ενδιαφέρον των συναδέλφων για την κατάθεση αγωγών μέρα με την μέρα μεγαλώνει αλλά υπάρχουν ακόμα στελέχη που το σκέπτονται ή που δεν επιθυμούν να ασκήσουν αγωγή .

Γιατι δε λετε ξεκαθαρα Σε αυτούς τους συναδέλφους που το σκέπτονται ή που δεν επιθυμούν να ασκήσουν αγωγή είτε έχουν λογούς  προσωπικούς , ειτε πολιτικούς   , ειτε φοβούνται λογω θέσης ή βαθμού , είτε αδιαφορούν , είτε δεν πιστεύουν οτι θα κερδίσουμε την αγωγή ,ειτε δεν έχουν ανάγκη χρήματα ,

οτι ειναι  υποχρέωση τους να στηρίξουν τους συναδέλφους τους  οι οποίοι εχουν πληγεί οικονομικά και η ζωη αυτων και των οικογενειών τους άλλαξε ριζικά και προς το χειρότερο μετα την 01-08-12 που υπέστησαν αυτές τις παράνομες σύμφωνα με την απόφαση  της δικαιοσύνης περικοπές σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες περικοπές που υπέστησαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα .

Γιατι δεν τους υπενθυμίζετε  οτι εκτός απο τις μισθολογικές περικοπές έχουμε  υποστεί   κατακρεούργηση στο  ΕΦΑΠΑΞ , ΚΑΙ ΒΟΕΑ  , αύξηση των ετών παραμονής και οριου ηλικίας για την συνταξιοδότηση μας , οτι ακόμα και σήμερα μετα απο 6 χρόνια δε μας δέχονται τα φαρμακείο και οι γιατροί  , οτι οι μεταθεσεις μας γίνονται χωρις να λαμβάνονται υποψη αξιοκρατικά κριτήρια και η ισχύουσα νομοθεσία , την αλλαγή στο βαθμολόγιο προς το δυσμενέστερο, την αδιαφορία προς τους υπηρετούντες στα επιχειρησιακά μεσα και την την αδιαφορία ως προς τα πλεύσιμα , την ανύπαρκτη διοικητική  μέριμνα σε όλα τα επίπεδα  , το μαζί τα φάγαμε όλοι , την ταλαιπωρία του σώματος και των στελεχών τα τελευταία 6 χρόνια από τις αλλεπάλληλες αλλαγές στην υπόσταση του σώματος και φυσικά την ισοπέδωση μας καθώς αντιμετωπιζόμαστε ως απλοί  υπάλληλοι αδιαφορώντας αν ρισκάρουμε τις ζωές μας ,που δεν έχουμε ωράριο  , τα προβλήματα οικονομικά και οικογενειακά που μας δημιουργούν οι μεταθέσεις , οτι κάθε πρωί κάνουμε έπαρση της ελληνικής σημαίας και κάθε βράδυ την υποστολή της και φυλάμε τα σύνορα και οτι πολλές φορές με κίνδυνο τη ζωη μας σώζουμε ζωές ……..

Αρχικα ειχα σκεφτεί κι εγω να μην κανω αγωγή τη στιγμη που αλλοι συμπολίτες μας δεν εχουν να φανε αλλα οταν σκέφτηκα τα παραπάνω άλλαξα γνώμη.

Για ολα αυτά και ιδιαίτερα ως συναδελφική υποχρέωση προς  τους συναδέλφους που έχουν ανάγκη θεωρω  οτι ολοι οι συνάδελφοι είναι υποχρεωμένοι να ασκήσουν αγωγή κατα του υπουργείου οικονομικών ανεξάρτητα βαθμού και θεσης  .

Στο κατω κατω ας θεωρηθεί η άσκηση αγωγης απο κάποιους μια ευκαιρία   να <<λυτρωθούν>> απο τα λάθη τους και τη μη συμμετοχή τους σε εξεύρεση λύσης σε ολα τα παραπάνω  προβλήματα…….είτε εκ της θέσεως τους και βαθμού τους ειτε από την αδιαφορία τους και τη μη συμμέτοχη τους στις συνδικαλιστικές δράσεις προς επίλυση των παραπάνω .

Πηγή: bloko.gr

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …