Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Στη Βουλή ο αποκλεισμός των σπουδαστών συναδέλφων από τις μεταγραφές

Στη Βουλή ο αποκλεισμός των σπουδαστών συναδέλφων από τις μεταγραφές

Η ΣΚΑΥ λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της μεγάλης αδικίας που πρόκειται να συμβεί σε βάρος όλων των εργαζομένων στο δημόσιο που φοιτούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπου καταργείται η διάταξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη μεταφορά θέσεων σε αντίστοιχα ΑΕΙ και ΤΕΙ τα οποία έχουν έδρα στον τόπο που υπηρετούν, ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΥΠΕΒΑΛΕ ΗΔΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ.
Ως ΣΚΑΥ υπενθυμίζουμε και ενημερώνουμε ότι η πιο μεγάλη αδικία συντελείται σε βάρος των φοιτητών Αστυνομικών για τους εξής λόγους:
α) Δεν εφαρμόζεται η διάταξη του π.δ. 100/2003 για απόσπαση σε αστυνομική Υπηρεσία στον τόπο φοίτησης, που εξάλλου έχει την προϋπόθεση ότι θα πρέπει αναγκαστικά και υποχρεωτικά ό αστυνομικός – φοιτητής να περνάει με επιτυχία το 40% των μαθημάτων κάθε έτους, ειδάλλως θα διακόπτεται η απόσπαση.
β) Με το Ν. 4210/2013 μειώθηκε η φοιτητική άδεια από 20 σε μόλις 10 ημέρες ανά έτος, όταν όπως είναι γνωστό, ένας φοιτητής δίνει πάνω από 15 μαθήματα περίπου κάθε έτος.
γ) Λόγω της ιδιαιτερότητας της εργασίας μας, εργασία σε ακατάστατα ωράρια, εργασία σε εξαήμερη βάση, μη κανονική χορήγηση των ρεπό, απαγόρευση απομάκρυνσης από την έδρα της Υπηρεσίας κτλ, είναι πάρα πολύ δύσκολο, έως ακατόρθωτο, ο αστυνομικός να μπορέσει να πάρει πτυχίο, σε σχέση και με τα δύσκολα κριτήρια που θέτει ο Ν. 4009/2011Ττης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τον υποχρεωτικό χρόνο φοίτησης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Η ΣΚΑΥ επειδή επιθυμεί ο κλάδος εργαζομένων αστυνομικών που εκπροσωπεί να είναι αυξημένου πνευματικού και μορφωτικού επιπέδου (η εποχή του Χωροφύλακα έχει τελειώσει), διεκδικεί τα αυτονόητα, δηλαδή να χορηγηθούν όλα τα δικαιώματα στους ένστολους συναδέλφους που σπουδάζουν, διότι και το Δημόσιο εξυπηρετεί να έχει μορφωμένους υπαλλήλους, αλλά και η ΕΛ.ΑΣ. σε κάθε νομό-περιοχή της χώρας έχει τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και οι  συνάδελφοι που φοιτούν θα εκτελούν κανονικά και τις υπηρεσίες τους.
Η Οργανωτική – Συντονιστική Επιτροπή της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσ/νίκης

«πρώτα ο συνάδελφος»

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ -ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

                                                                                                                                            01-10-2014

ΑΝΑΦΟΡΑ 

Προς:  τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

             τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα:  Μεταφορά θέσεων φοίτησης Δημοσίων Υπαλλήλων, μονίμων υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά την αριθμ. πρωτ. 314/7/7γ/30-9-2014 επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.Α.Σ.Υ.).

Σύμφωνα με την ανωτέρω επιστολή,  η άρση της  υπ. αριθμ. Φ1/79383/Β3 από 21-05-2014 απόφασης  του Υπουργείου Παιδείας, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1397 τ. Β’/02-06-2014 θα επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στο ζήτημα μεταφοράς της θέσης φοίτησής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, που εδρεύει στην πόλη που υπηρετούν.

Παρακαλείσθε όπως μεριμνήσετε για την επίλυση του εν λόγω ζητήματος, όπως αναφέρεται στην επισυναπτόμενη επιστολή.

Επισυνάπτεται η ανωτέρω αναφερθείσα επιστολή Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.Α.Σ.Υ.).

 

Η καταθέτουσα Βουλευτής 

Σταυρούλα Ξουλίδου

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με το Νόμο 4218/2013, άρθ. 6 παρ. 4, ΦΕΚ. Α268/10-12-2013, που αφορά τη μεταφορά θέσης φοίτησης των φοιτητών των Σχολών ή Τμημάτων Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ, οι οποίοι είναι έμμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι του Δημοσίου, μόνιμα υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς της θέσης φοίτησής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, που εδρεύει στην πόλη που υπηρετούν ή παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Αρκετοί ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι, αλλά και γονείς αυτών, ενημέρωσαν την Ομοσπονδία ότι η συγκεκριμένη διάταξη, μέχρι πρότινος, δεν είχε τεθεί σε ισχύ γιατί εκκρεμούσε η έκδοση της προς τούτο προβλεπόμενης Υπουργικής Απόφασης, με αποτέλεσμα, ενώ είχαν πραγματοποιηθεί οι μεταγραφές των υπολοίπων φοιτητών, οι μεταγραφές των φοιτητών αστυνομικών να καθυστερούν.

Tελικά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην έκδοση της υπ” αριθ. Φ1/79383/Β3 από 21-05-2014 απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1397 τ. Β’/02-06-2014 και επήλθε επίλυση του ως άνω προβλήματος.

Δυστυχώς, σήμερα πληροφορούμαστε ότι εσείς ως νέος Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων προωθήσατε ρύθμιση για την κατάργηση της ισχύουσας αυτής διάταξης, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους.

Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλούμε να μην επιμείνετε στην πρωτοβουλία σας αυτή, αφήνοντας τα πράγματα ως έχουν με την ισχύουσα διάταξη του προκατόχου σας υπουργού κ. Κων/νου Αρβανιτόπουλου.

Καλούνται τέλος τα Πολιτικά Κόμματα και οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα, να ζητήσουν την απόσυρση της κατατεθειμένης τροπολογίας και σε περίπτωση που επιμείνει ο Υπουργός, να μην την ψηφίσουν.

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …