Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Σκληρή επίθεση των δικαστών σε κυβέρνηση και Χαρδούβελη.

Σκληρή επίθεση των δικαστών σε κυβέρνηση και Χαρδούβελη.

Με σκληρό τρόπο εγκαλούν οι δικαστές την κυβέρνηση για μη εφαρμογή των αποφάσεων των δικαστηρίων. Ευθείες βολές στον Γκίκα Χαρδούβελη.

 

skliri-epithesi-twn-dikastwn-se-kubernisi-kai-xardoubeli

 

 

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δικαστών κατά την Πανδικαστική τους συγκέντρωση εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση για μη εφαρμογή των αποφάσεων των δικαστηρίων ενώ στόχευσαν και προσωπικά κατά του Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Για «κυβέρνηση απολυταρχικού κράτους» έκανε λόγο χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου που διαβεβαίωσε ότι οι «οι δικαστές δεν είναι αντίπαλοι των άλλων κοινωνικών ομάδων, ούτε προνομιούχοι έναντι αυτών».

Επικαλούμενη τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Γκίκα  Χαρδούβελη  ότι η δικαστική εξουσία δεν αποφασίζει την δημοσιονομική πολιτική η κ.Θάνου -Χριστοφίλου είπε « υποδεικνύουν αλαζονική λογική και ευρίσκονται εκτός των πλαισίων του κράτους δικαίου»

Επιτέθηκε επίσης στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα ότι «δεν δικαιούται να παραπληροφορεί τον ελληνικό λαό περί δήθεν καταβολής εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στους δικαστές,  προφανώς με σκοπό να στρέψει τους πολίτες εναντίον μας».

Ηταν κατηγορηματική ότι «η Κυβέρνηση, είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις» και τόνισε «η μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων είναι μείζον θεσμικό ζήτημα. Συνιστά κίνδυνο για τους πολίτες, κίνδυνο για την έννομη τάξη και το Κράτος Δικαίου, κίνδυνο για τη Δημοκρατία».

Υποστήριξε ότι αναπαράγεται αρνητική εικόνα για τους δικαστές και επικρατεί παραπληροφόρηση και εμπάθεια.

Οπως είπε με ευθύνη της Κυβέρνησης μπλοκάρουν τα δικαστήρια, καθώς  η Κυβέρνηση για λυμένα ζητήματα εξαντλεί όλους τους δικαστικούς βαθμούς (φτάνει μέχρι Συμβούλιο της Επικρατείας και Άρειο Πάγο). Στα Διοικητικά Δικαστήρια -ανέφερε χαρακτηρισιτκά -εκκρεμούν σήμερα 368.000 υποθέσεις εκ των οποίων οι 85.520 είναι φορολογικές.

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών  του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου,  σημείωσε ότι η απόφαση του Μισθοδικείου για την φοροαπαλλαγή του 25% των αποδοχών των συναδέλφων της, από την πλευρά της  Κυβέρνησης αντιμετωπίζεται σαν να μην υπάρχει.

Ανάλογες θέσεις είχαν και  οι πρόεδροι της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, αντεισαγγελέας Εφετών,  Κωνσταντίνος Τζαβέλλας,  της Ένωσης Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους πάρεδρος Ν.Σ.Κ., Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης. Να σημειωθεί ότι στην πανδικαστική συγκέντρωση δεν συμμετέχει ηΈνωσης Δικαστικών Λειτουργών  Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς σήμερα έχουν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού Συμβουλίου.

Τελος από την πλευρά του , ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας,  Βασίλης Αλεξανδρής ,πρότεινε να νομοθετηθεί κοινό όργανο δικαστών και δικηγόρων, το οποίο θα προωθεί τα προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Οι δικαστές δικαιώθηκαν στα δικαστήρια για τις περικοπές αλλά …περιμένουν     

Αιχμή του δόρατος για τους δικαστές η τακτική της Κυβέρνησης να μην εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις  και ειδικά αυτές του Μισθοδικείου με τις οποίες δικαιώθηκαν οι ίδιοι για τις περικοπές των αποδοχών τους και την καθιέρωση του αφορολόγητου του 25% των αποδοχών τους.

Διαβάστε εδώ 

Υπενθυμίζεται ότι το Μισθοδικείο με δύο αποφάσεις του έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις των αποδοχών των δικαστών, όπως επίσης έκρινε ότι το 25% του εισοδήματος των δικαστών πρέπει να είναι αφορολόγητο, όπως είναι και στους βουλευτές.Όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί οι αναδρομικές διαφορές των αποδοχών του παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις.

Πηγή: thetoc.gr

 

Δείτε επίσης

«Κυρία, με ακούς;» – H συγκλονιστική περιγραφή αστυνομικού που επανέφερε 53χρονη γυναίκα

Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Αστυνομία και ΕΚΑΒ στη λαϊκή της Πέμπτης, στη συμβολή των οδών …