Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Η απάντηση του κ.Υπουργού στη Σ.Κ.Α.Υ. για την απαξίωση των εκπαιδευτών της Γ.Α.Δ.Θ.

Η απάντηση του κ.Υπουργού στη Σ.Κ.Α.Υ. για την απαξίωση των εκπαιδευτών της Γ.Α.Δ.Θ.

Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, πριν από ένα περίπου μήνα, είχε αναδείξει ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα που υπάρχει στο Τμήμα Εκπαίδευσης της Γ.Α.Δ.Θ. (δείτε εδώ)

Ειδικότερα είχαμε αναφέρει ότι σύμφωνα με καταγγελίες που δεχθήκαμε οι συνάδελφοι που επανδρώνουν το Τμήμα Εκπαίδευσης κάθε φορά που διατάσσονται αστυνομικά  μέτρα γενικευμένου χαρακτήρα, διατίθενται σε υπηρεσία φρούρησης στόχων (σκοπιά) , γεγονός που υποβαθμίζει τον εκπαιδευτικό τους ρόλο αλλά και δεν βοηθά στην αξιοποίησης των εξειδικευμένων γνώσεων που έχουν λόγω του αντικειμένου τους και της προηγούμενης εμπειρίας τους σε διάφορες Αστυνομικές υπηρεσίες (όπως π.χ. ΕΚΑΜ, Ομάδα Ζ΄, ειδικές υπηρεσίες ασφαλείας, κλπ) 

Επίσης είχαμε προτείνει οι εκπαιδευτές σε σοβαρά μέτρα τάξης και ασφαλείας ευρείας κλίμακας να χρησιμοποιούνται και να διατίθενται σε εποχούμενες περιπολίες με κύριο σκοπό και αποστολή τον συμβουλευτικό – εκπαιδευτικό ρόλο των Αστυνομικών που βρίσκονται στο δρόμο και τον εντοπισμό λαθών από τους συναδέλφους, ώστε να αναβαθμίζεται ο επαγγελματισμός, η απόδοση και η ασφάλεια τόσο των συναδέλφων, όσο και των συμπολιτών μας.

Είχε ακολουθήσει ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για το θέμα (δείτε εδώ) και την απάντηση του κ. Υπουργού στην επιστολή της Σ.Κ.Α.Υ., μπορείτε να τη διαβάσετε παρακάτω και εδώ σε μορφή pdf

Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων (Σ.Κ.Α.Υ.) Θεσσαλονίκης
«πρώτα ο συνάδελφος»

 

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …