Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Στη Βουλή η ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Θ. ενόψει συμπληρωματικών μεταθέσεων

Στη Βουλή η ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Θ. ενόψει συμπληρωματικών μεταθέσεων

Ενόψει της ανακοίνωσης του αριθμού των θέσεων για τις  έκτακτες μεταθέσεις και με δεδομένη την ανάγκη ενίσχυσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένα, εντείνουμε τις πιέσεις στα κέντρα αποφάσεων και φέρνουμε το θέμα της ενίσχυσης της Γ.Α.Δ.Θ. στη Βουλή με τον γνωστό μας τρόπο, μακριά από τυμπανοκρουσίες, χτυπήματα στην πλάτη και άλλες μορφές λαϊκισμού και ζητάμε ΑΜΕΣΑ την ενίσχυση της Θεσσαλονίκης με  τουλάχιστον 150 άτομα!

Επίσης ζητάμε από τους αρμόδιους στον φετινό πίνακα συμπληρωματικών μεταθέσεων να συμπεριλάβουν και τους Βαθμοφόρους (Αρχ/κες και Ανθ/μους), προκειμένου να αρθεί η αδικία αυτή σε βάρος τους.

Διαβάστε την ερώτηση του Βουλευτή της Κυβέρνησης κ. Σάββα Αναστασιάδη. Περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του Υπουργού για την οποία θα ακολουθήσει νέα δημοσίευση.

Σάββας Ι. Αναστασιάδης
Νέα Δημοκρατία
Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η-Αρ. πρωτ. 2362

Προς: Τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του πολίτη, κ. Βασίλειο Κικίλια
 Θέμα:  Έλλειψη προσωπικού στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

      Είναι γνωστό ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι από τα βασικότερα αγαθά. Στη Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργεί ως Περιφερειακή Υπηρεσία η ΓΑΔΘ, μέχρι και τον Μάρτιο του 2014 υπήρχαν και εμφανιζόταν περίπου 1.000 κενές οργανικές θέσεις Αστυφυλάκων, δηλαδή Αστυνομικού προσωπικού (Αστυφυλακών, Υπαρχιφυλάκων και Αρχιφυλάκων) που καταλαμβάνουν οργανική θέση Αστυφύλακα.

Με την ψήφιση του νέου νόμου 4249/2014 και συγκεκριμένα με το άρθρο 41, καταργήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, πανελλαδικά, 6.700 κενές οργανικές θέσεις Αστυφυλάκων.

Μέχρι στιγμής και λόγω των αλλαγών και τροποποιήσεων στην οργάνωση και λειτουργία των Υπηρεσιών της Αστυνομίας, με το άρθρο 231 του τελευταίου νόμου 4281/2014, δεν έχει αποσαφινιστεί  το νέο οργανόγραμμα  των διάφορων Υπηρεσιών και ειδικότερα οι μειώσεις των κενών θέσεων ανά Υπηρεσία (Επιπέδου Γενικής Δ/νσης, Υποδ/νσης και Τμήματος)με οργανική θέση Αστυφύλακα και γνωστοποίηση των νέων οργανικών θέσεων Αστυφυλάκων-Υπαρχιφυλάκων-Αρχιφυλάκων με οργανική θέση Αστυφύλακα.

Από την άλλη, με τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, η ΓΑΔΘ ενισχύθηκε μόνο με δέκα (10) Αστυνομικούς που κατέχουν οργανική θέση Αστυφύλακα και τρεις (3) βαθμοφόρους, με τη σχετική απόφαση του Αρχηγείου τον Ιανουάριο του 2014, βάσει των διατάξεων του π. δ. 100/2003.

Επειδή από τη Σχολή θα εξέλθει μικρός αριθμός Αστυφυλάκων, οι έκτακτες Μεταθέσεις Σεπτεμβρίου είναι ο μοναδικός τρόπος να ενισχυθεί με Αστυνομικούς ο Νομός Θεσσαλονίκης και να αναβαθμιστεί η ασφάλεια των πολιτών.

       Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

1)      Πότε θα γνωστοποιηθεί και τι θα προβλέπει  το νέο οργανόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας, όσον αφορά τον βαθμό του Αστυφύλακα για τη ΓΑΔΘ και τις Υπηρεσίες της;

2)       Πόσες, κενές θέσεις Αστυνομικών με οργανική θέση Αστυφύλακα, θα έχει η Γενική Αστυνομική Δ/νση Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ);

3)      Με πόσες θέσεις προτίθεστε να ενισχύσετε τη ΓΑΔΘ στις έκτακτες Μεταθέσεις Σεπτεμβρίου, σε σχέση  με τον πολύ μικρό αριθμό Αστυφυλάκων  που μετατέθηκε στις Τακτικές Μεταθέσεις και τη δεδομένη έλλειψη προσωπικού;

4)       Προτίθεστε να προχωρήσετε σε Έκτακτες Μεταθέσεις και για το Αστυνομικό προσωπικό με οργανική θέση Αρχιφύλακα-Ανθυπαστυνόμου-Υπαστυνόμου του ν. 3686/2008, με σχετική προσθήκη διάταξης στο π. δ. 100/2003;

Τρίτη 9η   Σεπτεμβρίου 2014

             Ο Ερωτών Βουλευτής

               Σάββας Ι. Αναστασιάδης

Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

«πρώτα ο συνάδελφος»

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …