Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Ένωση Ημαθίας: " Απαιτείται ψυχραιμία με τις προσφυγές, Δεν υπάρχει κίνδυνος παραγραφής "

Ένωση Ημαθίας: " Απαιτείται ψυχραιμία με τις προσφυγές, Δεν υπάρχει κίνδυνος παραγραφής "

Η ενημερωτική ανακοίνωση της ένωσης Ημαθίας που δίνει καίριες απαντήσεις σε ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί το σύνολο του ένστολου πληθυσμού, από το σάιτ του συνδικαλιστικού φορέα ( enosi-astinomikon-imathias.blogspot.gr )

“Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας ανταποκρινόμενη στα δεκάδες ερωτήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μέλη μας αλλά και ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας , αναφορικά με την απόφαση του Σ.τ.Ε. οφείλει να ενημερώσει άπαντες τα εξής :

Μετά την δημοσίευση της απόφασης του Σ.τ.Ε. , πληθώρα Δικηγόρων κι Δικηγορικών γραφείων ανά την Ελλάδα προέβησαν σε μονομερείς ανακοινώσεις – γνωστοποιήσεις για την ανάληψη ομαδικών ή ατομικών προσφυγών των αστυνομικών κατά της απόφασης του Σ.τ.Ε. προκειμένου να αναλάβουν την εκπροσώπηση αυτών λόγω και του επικείμενου κινδύνου της παραγραφής της ανωτέρω απόφασης. Απόρροια αυτής της ενέργειας ήταν να δημιουργηθεί σύγχυση στις τάξεις του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. αφενός γιατί δεν προέβη σε ανάλογη ενέργεια η Π.Ο.ΑΣ.Υ. και τα τοπικά Σωματεία, αφετέρου δε δημιουργήθηκαν ερωτηματικά για το ποιος τελικά θα εκπροσωπήσει τους αστυνομικούς στην όλη αυτή διαδικασία.

Η απάντηση είναι απλή : Αρμόδιοι να εκπροσωπήσουν τους αστυνομικούς είναι όλοι οι Δικηγόροι και τα Δικηγορικά γραφεία.

ΟΜΩΣ : Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ανέτρεψε το Μνημόνιο III κηρύσσοντας αντισυνταγματικές τις διατάξεις του Ν. 4093/2012 αλλά και επιβάλλει την επιστροφή αναδρομικά των περικοπών από τον Αύγουστο του 2012, είναι αποτέλεσμα των ενεργειών του Νομικού Συμβούλου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χαράλαμπου ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ εκπροσωπώντας εντεταλμένα την Π.Ο.ΑΣ.Υ. και όποιους εκπροσωπεί αυτή.

Μέχρι και σήμερα δεν υπήρχε ανάλογη ενημέρωση για ανάληψη ομαδικών ή ατομικών προσφυγών από μέρους της Π.Ο.ΑΣ.Υ. καθώς οι διαβουλεύσεις με το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης είναι σε εξέλιξη και σε παρόντα χρόνο χωρίς αυτό να συνεπάγεται κίνδυνος παραγραφής της εν λόγω απόφασης. Σύμφωνα και με το υπ’ αριθμό 500/7/35δ΄ από 14/06/2014 έγγραφο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. προς τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις  θα υπάρξει ενημέρωση από το Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας κ. Χαράλαμπου ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ που χειρίστηκε την υπόθεση, ειδικότερα για το χρόνο κι την έκταση συμμόρφωσης της Διοίκησης στο Διατακτικό αυτής της απόφασης.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω συνιστούμε τα μέλη μας να επιδείξουν ψυχραιμία και υπομονή στην αντιμετώπιση του θέματος αυτού, καθώς ως συλλογικά όργανα κερδίσαμε αυτή τη μάχη και συλλογικά θα δικαιωθούμε.”

 

 

. Πηγή: bloko.gr

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …