Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Aπόψεις / Άρθρα / Ενδιαφέρον σχόλιο Αστυνομικού στο bloko.gr για τις μεταθέσεις

Ενδιαφέρον σχόλιο Αστυνομικού στο bloko.gr για τις μεταθέσεις

Ένα ενδιαφέρον σχόλιο που αφορά τις μεταθέσεις εντοπίσαμε στο www.bloko.gr, κάτω από το άρθρο της ΑΝΑΣΑ [εδώ] σχετικά με αυτές, το οποίο αξίζει την ανάγνωσή σας:

“Οι υπόλοιποι…. “τον ήπιαμε” σε απλά λαικά.
Το κακό με τις μεταθέσεις έχει γίνει και δεν υπάρχει επιστροφή. Όταν έχει γεμίσει η επαρχία με συναδέλφους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μετατέθηκαν νωρίτερα από άλλους με περισσότερα μόρια, όταν πλέον δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις αφού καταργήθηκαν, συν του γεγονότος ότι ισχύει το αμετάθετο, άδικα γίνονται οι όποιες ενέργειες γιατί απλά είναι πια αργά για δάκρυα αφού η επαρχία έχει κορεστεί.
Και πόσο μάλλον όταν έκτός από τα λιγότερα μόρια, έχουν καταφέρει μετάθεση και συνάδελφοι με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας. Καταλαμβάνουν την θέση, για μια υπηρεσιακή ζωή, πράγμα που σημαίνει ότι τουλάχιστον για όσους συναδέλφους έχουν περισσότερα χρόνια υπηρεσίας από αυτούς, δεν θα προλάβουν να πάνε ποτέ σπίτι τους μιας και θα βγουν στην σύνταξη μέχρι ν ανοίξει κάποια θέση από αυτες. Αν τα πάρουμε από την αρχή ,οι περιπτώσεις με ειδικές μεταθέσεις δεν είναι λίγες:
Οι συνάδελφοι πρώην ΣΦ ονομάζονται Αστ/κες και παραμένουν αμετάθετοι στις ΑΔ ( και όχι στις υπηρεσίες) που υπηρετούσαν. Σε πολλές ΑΔ ξεπερνουν τα 100 άτομα. Για 35 χρονια δλδ δεν θα μετατεθούν ποτέ.
Το ισομερώς που ίσχυσε για κάποια χρόνια και μετατέθηκαν έτσι συνάδελφοι με λιγότερα μόρια έναντι άλλων.
Γάμοι με ανώτερους ή αρχαιότερους – μετάθεση συνηπηρέτησης.
Διαζύγια κι επιμέλειες τέκνων -μετάθεση- μετά ξανά γάμος αν κι ο/η σύζυγος είναι συνάδελφος- μετάθεση και του συζύγου με συνηπηρέτηση. Μ΄ενα σμπάρο δυο τρυγώνια.
Ασθένειες μελών οικογένειας.
Θεσεις νεοπροαχθεντων αρχ/κων περισσότερες απ ότι των ήδη βαθμοφόρων- μετάθεση έτσι νεοπροαχθέντων αρχ/κων με πολύ λιγοτερα μόρια από τους ήδη βαθμοφόρους.
Νεοπροαχθέντες Αρχ/κες να μην μετατίθονται επειδή είναι πρόεδροι ή γραμματείς τοπικων συνδικαλιστικών ενώσεων της ΕΛ.ΑΣ. (το είδαμε κι αυτό).
Τί να πρωτοδιορθώσει κανείς από αυτά, τα οποία είναι καθ’ όλα νόμιμα αφου υπάρχουν οι σχετικές νομικές διατάξεις που τα επιτρέπουν. Και να διορθώσει κάτι, θα επηρεάσει προς το καλύτερο τους συναδέλφους που θα μπουν στο Σώμα στο μέλλον κι αυτούς που έχουν λίγα χρόνια υπηρεσίας. Οι υπόλοιποι…. “τον ήπιαμε” σε απλά λαικά.
Κι αναρωτιεμαι….Είναι ίδια η αξία του μισθού κάποιου που μένει σπίτι του, με κάποιον που δεν θα πάει ποτε? Είναι ίδια και ισότιμη μεταχείριση σαν πολίτες του κράτους, όταν κάνοντας την ίδια και πολλές φορές με περισσότερα καθήκοντα κι υποχρεώσεις εργασία, κάποιος είτε δεν μετατίθεται ποτέ από τον τοπο συμφερόντων του ή μετατίθεται προς αυτόν με διαφορετικά κριτήρια από άλλους, πολλοί από τους οποίους αν το πάρουμε μαθηματικά δεν θα καταφέρουν να μετατεθούν ποτέ?
Προτρέπω όμως τους συναδέλφους συνδικαλιστές αν θέλουν ν’ αλλάξει κάτι να ξεκινήσουν με τη διάταξη αυτή που αφορά τους νεοπροαχθέντες αρχ/κες συνδικαλιστές μας.”

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …