Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Σ.Κ.Α.Υ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Σ.Κ.Α.Υ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ.

Το διήμερο 7 και 8 Μαΐου 2014, ημέρες Τετάρτη και Πέμπτη οι Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης έλαβαν αστυνομικά μέτρα για τη διεξαγωγή Συνόδου των 28 Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. Σχεδόν όλες οι Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης διέθεσαν αστυνομικούς, ενώ βέβαια από πολλούς Νομούς της Β. Ελλάδας ήρθαν οι διμοιρίες υποστήριξης. Η Σ.Κ.Α.Υ. έπειτα από πολλές καταγγελίες που περιήλθαν σε γνώση της, αλλά και λόγω του ότι τα μέλη της εργάστηκαν σε πολλές μάχιμες Υπηρεσίες για τη λήψη των αστυνομικών μέτρων και είχαν αυτοπρόσωπη αντίληψη και γνώση ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ:
Α) Δυστυχώς δεν είχε ληφθεί η απαραίτητη ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ με δωρεάν διάθεση τροφίμων και νερών στους αστυνομικούς που εκτέλεσαν πολύωρες υπηρεσίες σε διάφορα σημεία της πόλης, παρότι επρόκειτο για μέτρα που ξεπερνούσαν την καθημερινότητα και διατέθηκαν πολλοί αστυνομικοί  σ’ αυτά. Δεν χαρακτηρίστηκαν ως ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ μέτρα. Δεν διατάχθηκε επιφυλακή παρότι οι συνάδελφοι, σε πολλές περιπτώσεις, εργάστηκαν σε πολύωρες βάρδιες στις οποίες δεν τηρήθηκαν οι διατάξεις του π.δ. 394/2001, και απλά η καντίνα της Δ.Α.Ε.Θ. διέθετε προς πώληση διάφορα προϊόντα. Χρειάζεται να αλλάξει η διαδικασία σε παρόμοιες περιπτώσεις και να είναι πιο εύκολη η διάθεση ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ στους αστυνομικούς.
Β) Οι συνάδελφοι της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, κατά παράβαση των διατάξεων του π.δ. 394/2001 εργάστηκαν 10 και 12 ώρες ως πεζοί τροχονόμοι, παρότι ορίζεται με κάθε σαφήνεια ότι οι πεζοί τροχονόμοι εκτελούν μόνο 6 ώρες υπηρεσία. Η διάταξη του άρθρου 1 του π.δ. 394/2001 που λέει ότι σε έκτακτες και απρόβλεπτες καταστάσεις επιβάλλεται πρόσθετη υπηρεσία δεν τυγχάνει εφαρμογής στην προκειμένη περίπτωση, γιατί η Σύνοδος ήταν γνωστή, οι κινήσεις και οι λεπτομέρειες της διεξαγωγής της ήταν επίσης γνωστές και έπρεπε να ληφθεί μέριμνα ώστε, ιδιαίτερα οι πεζοί τροχονόμοι, να μην στέκονται, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, τόσες ώρες όρθιοι και να γίνεται η αντικατάστασή τους ανά 6ωρη αλλαγή. Ήδη είναι γνωστό το περιστατικό με τον πεζό τροχονόμο στην οδό Τσιμσκή που αισθάνθηκε αδιαθεσία. Εάν πάθαινε κάτι κάποιος συνάδελφος, ποίος ή ποιοί θα ευθύνονται;

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Σ.Κ.Α.Υ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πρώτα ο συνάδελφος’

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …