Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Στη Βουλή το θέμα που αφορά τη μεθόδευση για τους πόρους του ΤΕΑΠΑΣΑ.

Στη Βουλή το θέμα που αφορά τη μεθόδευση για τους πόρους του ΤΕΑΠΑΣΑ.

Η Σ.Κ.Α.Υ. Θεσ/νίκης θέλοντας πρωτίστως να υπερασπισπεί αλλά και συνάμα να ενημερώσει, για τα δίκαια αιτήματα-συμφέροντα του συνόλου των συναδέλφων, παραμένει πιστή στις αρχές του δημιουργικού συνδικαλισμού…! Το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα που προέκυψε με τον ασφαλιστικό μας φορέα (ΤΕΑΠΑΣΑ) και προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας μας με σχετικό έγγραφό της, ενεργοποίησε άμεσα και τα δικά μας αντανακλαστικά…!

Το ζήτημα πλέον έχει φτάσει στη Βουλή των Ελλήνων! Στα πλαίσια λοιπόν του κοινοβουλευτικού ελέγχου μετά από την αναφορά (την οποία παραθέτουμε παρακάτω) που προκλήθηκε για το θέμα από τη Βουλευτή του νομού Θεσσαλονίκης κ. Σταυρούλα Ξουλίδου (ΑΝ.ΕΛ.), αναμένονται οι σχετικές απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: 


ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ -ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

 

15-04-2014

 

                                                                          ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς:    – τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

              Τον Υπουργό Οικονομικών

 

Θέμα: Υφαρπαγή των πόρων του ταμείου της Π.Ο.Α.Σ.Υ..

 

Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά την αριθμ. πρωτ. 506/1/28α  επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων(Π.Ο.Α.Σ.Υ. ).

 

Σύμφωνα με την ανωτέρω επιστολή το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με τον Υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει την ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού εις βάρος του ταμείου της Π.Ο.Α.Σ.Υ..

 

Δεδομένου των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ήδη το εν λόγω ταμείο, παρακαλείσθε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου επιλυθεί το προαναφερθέν ζήτημα.

 

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή της Π.Ο.ΑΣ.Υ..

                                                                                                      

 

 Η καταθέτουσα Βουλευτής

 

                                                                                                                Σταυρούλα Ξουλίδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.:

poasyΑθήνα, 10 Απριλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 506/1/28α

Προς: Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
2) Γραφείο Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας
3) Πρόεδρο Δ.Σ. ΤΕΑΠΑΣΑ
4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

  Κύριε Υπουργέ,

  Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η «Ηγεσία» από το Δεκέμβριο του 2013 επικοινωνούσε εν κρυπτώ με το Υπουργείο Οικονομικών, αποδεχόμενη μια διαδικασία κατάργησης μη ανταποδοτικών πόρων του ΤΕΑΠΑΣΑ, χωρίς καν να έχει ερωτηθεί το ίδιο, αφήνοντας στο σκοτάδι την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου, την Ομοσπονδία μας και βεβαίως τους χιλιάδες ασφαλισμένους –δικαιούχους συναδέλφους μας.

  Όπως προκύπτει από έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (Αρ. Πρωτ.: 031 από 08/04/2014), αλλά και από δημοσιευθέν Ενημερωτικό Σημείωμα του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών & Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που φέρει ημερομηνία 27 Μαρτίου 2014, η «Ηγεσία» γνώριζε και συζητούσε τουλάχιστον από 11-12-2013 με το Υπουργείο Οικονομικών τρόπους ενίσχυσης του Κρατικού Προϋπολογισμού εις βάρος των ταμειακών δεδομένων του Ταμείου μας και επιτείνοντας τις δυσκολίες που τούτο αντιμετωπίζει όσον αφορά τις τρέχουσες υποχρεώσεις του (καταβολή εφάπαξ κλπ), αλλά και μακροπρόθεσμα όσον αφορά τη βιωσιμότητά του.

  Μας προξενεί κατάπληξη το γεγονός και εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας καθόσον αποκαλύπτεται η μεθόδευση που προηγήθηκε για την νέα υφαρπαγή των πόρων του ταμείου μας -για δεύτερη δυστυχώς φορά μετά τα ληστρικά κουρέματα των πρώτων Μνημονίων- στο όνομα της ενίσχυσης του Κρατικού Προϋπολογισμού και της δημιουργίας τελικά εικονικών πλεονασμάτων, αφού αποδεικνύεται περίτρανα η αλχημεία της μεταφοράς κονδυλίων από τις τσέπες των εργαζομένων και από το συγκεκριμένο ταμείο ειδικότερα, στο δημόσιο ταμείο και όχι η συσσώρευση πόρων μέσα από μια εξυγιαντική και επί στέρεου εδάφους αναπτυξιακή διαδικασία.

  Δυστυχώς, η μεθόδευση αυτή δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν και θέτει προ των ευθυνών τους όσους συνήργησαν καθ’ οποιονδήποτε τρόπο στην υπονόμευση της λειτουργίας και της βιωσιμότητας του μοναδικού ασφαλιστικού μας φορέα, που σημειωτέον διατείνεται ότι δεν γνώριζε όσα επιζήμια εξυφαίνονταν πίσω από τις πλάτες του, μήνες πριν από την ψήφιση του γνωστού πολυνομοσχεδίου, με το οποίο επικυρώθηκε άλλη μια επιζήμια και για το χώρο μας πολιτική!

  Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αναλυτικά για τη σκοπιμότητα αυτής της μεθόδευσης, πώς σκοπεύετε να επανορθώσετε το τρωθέν κύρος και την αξιοπιστία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου και το κυριότερο πώς θα διασφαλίσετε την βιωσιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία του ασφαλιστικού μας φορέα.

ypografes-poasy

ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΘΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ!

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσ/νίκης.

‘Πρώτα ο συνάδελφος’

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …