Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Λιπομαρτυρία Αστυνομικού Προσωπικού – Ανατρέπεται η καταδικαστική απόφαση;

Λιπομαρτυρία Αστυνομικού Προσωπικού – Ανατρέπεται η καταδικαστική απόφαση;

Σε απάντηση πολλών ερωτημάτων που δεχόμαστε καθημερινά, σας παραθέτουμε το παρακάτω απόσπασμα, ώστε όσοι συνάδελφοι καταδικάζονται για λιπομαρτυρία να προβαίνουν στις κατά Νόμο απαιτούμενες ενέργειες

lipomartiria1_skaythess

Έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στο χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τόσο τους συναδέλφους, όσο και τις αστυνομικές υπηρεσίες εν γένει, κυρίως ως προς τον προγραμματισμό και την διάθεση του προσωπικού σε διατεταγμένη υπηρεσία είναι ο σημαντικός αριθμός αστυνομικών που καλούνται καθημερινά ως μάρτυρες στα ακροατήρια.

lipomartiria3_skaythess

Η κλήτευση αφορά κατά κύριο λόγο την παρουσία των συναδέλφων σε Πταισματοδικεία, Μονομελή και Τριμελή Πλημμελειοδικεία για υποθέσεις που ως επί το πλείστον αναβάλλονται (είτε λόγω ωραρίου, ή κατόπιν αιτήματος των διαδίκων) και δεν είναι λίγες οι φορές που οι ποινικές υποθέσεις δικάζονται τελικά ύστερα από αρκετές αναβολές.

Οι συνάδελφοι που καλούνται ως μάρτυρες τις περισσότερες φορές επιβεβαιώνουν το περιεχόμενο των καταθέσεων που έδωσαν όταν σχηματίστηκε η δικογραφία, η οποία βρίσκεται στον φάκελο και μπορεί να αναγνωσθεί.

Για τους παραπάνω λόγους έχει προταθεί κατά το παρελθόν η παρακάτω προσθήκη στην παράγραφο 1 του άρθρ. 327 ΚΠΔ υποεδαφίου μετά το τέλος του εδαφίου α’ τροποποιηθεί ως εξής : « …, πλην των αστυνομικών υπαλλήλων στο Πταισματοδικείο και Μονομελές Πλημμελειοδικείο, εφόσον κρίνουν ότι αρκεί η ανάγνωση των εκθέσεων και ενόρκων καταθέσεων, που έχουν σύμφωνα με τους νόμιμους τύπους συνταχθεί, σύμφωνα με τα άρθρα 364 και 365 ΚΠΔ.»

logo_skay2

κάντε like στη σελίδα μας στο facebook, ακολουθήστε μας στο twitter

δείτε το κανάλι μας στο youtube και τις φωτογραφίες μας στο instagram

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …