Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / «Μπλόκο» στους κλέφτες κινητών -Με την κλοπή οι συσκευές θα κλειδώνουν και θα αχρηστεύονται

«Μπλόκο» στους κλέφτες κινητών -Με την κλοπή οι συσκευές θα κλειδώνουν και θα αχρηστεύονται

Εναν πονοκέφαλο λιγότερο θα έχουν πλέον οι χρήστες κινητών τηλεφώνων και ειδικότερα όσοι έχουν smartphones, για τα οποία έχουν ξοδέψει και μία περιουσία για να τα αποκτήσουν, αφού οι κλέφτες θα είναι πλέον διστακτικοί στο να τους τα αρπάξουν.

Ο λόγος είναι πως η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), προκειμένου να βάλει φρένο στη μάστιγα των κλοπών κινητών τηλεφώνων, αποφάσισε να αχρηστεύονται τα κινητά που πέφτουν στα χέρια κλεφτών και κλεπταποδόχων.

Συγκεκριμένα, από το επόμενο μήνα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ο νέος κανονισμός της ΕΕΤΤ, βάσει του οποίου οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα προχωρούν σε φραγή από το δίκτυο τους, για τα κινητά τηλέφωνα που έχουν κλαπεί. Αυτό θα συμβαίνει μόλις ο κάτοχος δηλώσει την απώλεια της συσκευής, στην εταιρεία που ανήκει. Θα δίνει τον μοναδικό κωδικό IMEI (International Mobile Equipment Identity) που φέρει η συσκευή και τότε αυτή θα κλειδώνει ολικά και όχι σε επίπεδο sim, για όλα τα ελληνικά δίκτυα. Αυτό σημαίνει πως πλέον οι εταιρείες θα πρέπει να τηρούν λίστες, με τον αριθμό IMEI των συσκευών.

πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …