Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Επικαιρότητα / Αποτέλεσμα συνδικαλιστικής δίωξης.

Αποτέλεσμα συνδικαλιστικής δίωξης.

Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 303/2/15θ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Η χθεσινή απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αστυνομίας να επιβάλλει, εντελώς οριακά (3-2), την ποινή του προστίμου των 250 ευρώ στην πρόεδρο της Ε.Α.Υ. Ροδόπης και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας Σταυρούλας ΤΖΑΤΖΑΝΑ, ανατρέποντας την αθωωτική απόφαση (5-0) του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες όλων μας, όπως αυτές καταγράφηκαν στο 23ο Πανελλαδικό μας Συνέδριο, αλλά και στο πρόσφατο πρώτο Γενικό Συμβούλιο των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας.

  Δυστυχώς, η Ηγεσία επέδειξε ανεξήγητη εμμονή, παραπέμποντάς την με το ερώτημα της «αργίας με απόλυση», ενώ κυρίαρχο μέλημά της πρέπει να είναι η διασφάλιση της απρόσκοπτης συνδικαλιστικής μας λειτουργίας. Τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας τους πνίγουν τα συσσωρευμένα προβλήματα της υπηρεσιακής και προσωπικής τους ζωής κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι και θεσμικά κατοχυρωμένοι, να τους εκπροσωπούμε, τιμώντας τον όρκο που δώσαμε, σεβόμενοι το Σύνταγμα και τους Νόμους του ελληνικού κράτους. Αυτονόητο, λοιπόν, ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα για να καταπέσει αυτή η απόφαση, η οποία αν μη τι άλλο, καταδεικνύει και πάλι το δίκιο μας. Άλλωστε οι αστυνομικές σχολές ακόμα «φιλοξενούν» αλλοδαπούς.

  Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη που επέδειξαν προς την «κατηγορουμένη» οι μάρτυρες υπεράσπισής της κ.κ. Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης Άρης ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ, Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος ΠΕΤΡΙΔΗΣ και Καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης – Καθηγητής των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας Αλέξανδρος ΚΩΣΤΑΡΑΣ, καθώς και οι εκπρόσωποι των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας που συμμετείχαν στην εκδήλωση συμπαράστασης έξω από το Μέγαρο Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, όπου εκδικάστηκε η παραπομπή της.

ypografes-poasy

Πηγή: poasy.gr

Δείτε επίσης

Μειωμένα ωράρια και αλλαγές στις άδειες δημοσίων υπαλλήλων

Ευνοϊκές αλλαγές για κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων στη χορήγηση αδειών και στην εφαρμογή μειωμένου ωραρίου εργασίας, …