Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Στη Βουλή η άμεση ανάγκη ενίσχυσης και τα προβλήματα της Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης

Στη Βουλή η άμεση ανάγκη ενίσχυσης και τα προβλήματα της Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης

Η έγγραφη καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (δείτε την εδώ) σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα των κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν στην Γ.Α.Δ.Θεσ/νίκης και έχουν ξεπεράσει πλέον τις 1.250, προκάλεσε για ακόμη μία φορά σειρά παρεμβάσεων με τη μορφή αναφορών και ερωτήσεων στη Βουλή των Ελλήνων.

Ευελπιστούμε, ενόψει της συνεδρίασης του αρμόδιου Συμβουλίου Μεταθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που θα αποφασισθεί ο αριθμός των Αστυνομικών με τον οποίο θα ενισχυθούν οι υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ. να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα προβλήματα που έχουν επιφέρει οι ελλείψεις αυτές.

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ

Βουλευτής Β’ Περ. Θεσσαλονίκης – Δημοκρατική Αριστερά

Δελτίο τύπου – 9 Ιανουαρίου 2014

Αναφορά της Κατερίνας Μάρκου για την ανάγκη ενίσχυσης με αστυνομικό προσωπικό των Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης

Αναφορά προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τον μεγάλο αριθμό κενών οργανικών θέσεων στις υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οι οποίες ανέρχονται σε πάνω από 1.250, και την ανάγκη ενίσχυση της ΓΑΔΘ με προσωπικό, κατέθεσε επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΔΗΜ.ΑΡ. Κατερίνα Μάρκου.

Τα κενά αυτά, σε συνδυασμό με την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, έχουν ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία αρκετών υπηρεσιών της περιοχής της Θεσσαλονίκης, σε μία περίοδο όπου υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας, και την ελλιπή αστυνόμευση, παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες, πολλές φορές, προσπάθειες του προσωπικού.

Τα προβλήματα της καταστρατήγησης του ωραρίου, οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις στο προσωπικό και η διάθεση σε υπηρεσία διπλών νυχτερινών ωραρίων, είναι μερικές μόνο από τις αρνητικές συνέπειες στην υπηρεσιακή ζωή των Αστυνομικών, που έχουν ως αποτέλεσμα την καθημερινή καταπόνησή τους αλλά και την έκθεσή τους σε κινδύνους για τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα λόγω της συνεχούς σωματικής και ψυχολογικής κούρασης.

Δείτε επίσης

Κ.Δ. 27/2020 “Διευκολύνσεις πολύτεκνων οικογενειών κλπ κατά τη διάθεση τους για εκτέλεση υπηρεσίας”

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 Κανονιστικής Διαταγής του κ.Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχονται …