Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / Μεγαλύτεροι μισθοί ως και 97 ευρώ/μήνα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Μεγαλύτεροι μισθοί ως και 97 ευρώ/μήνα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Δεν είναι κακόγουστο αστείο εν μέσω μάλιστα καταιγίδας μισθολογικών μειώσεων. Είναι η πραγματικότητα από αυτό το μήνα μάλιστα. Σχεδόν δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στον επόμενο μισθό που θα λάβουν θα δουν… αύξηση. Για την ακρίβεια θα δουν περισσότερα χρήματα καθώς θα έχουν μειωθεί οι κρατήσεις.

Πλέον έχει καθοριστεί για κάθε κατηγορία εργαζομένου κράτηση 3% για την επικουρική ασφάλιση. Έτσι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα δουν μείωση αυτής της εισφοράς ως και κατά 50% η και 60%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος η μείωση στο 3% των κρατήσεων για την επικουρική ασφάλιση ευνοεί ιδιαίτερα τους λεγόμενους παλαιούς εργαζόμενους, εκείνους δηλαδή που ασφαλίστηκαν πριν το 1993.

Η αύξηση που θα δουν στο μισθό τους οι εργαζόμενοι ξεκινάει από τα 9 ευρώ και μπορεί να φτάσει και στα 97 ευρώ το μήνα.

Καμία διαφορά δεν θα δουν οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ καθώς η εισφορά τους ήταν και θα παραμείνει στο 3%. Αντίθετα οι εμποροϋπάλληλοι θα δουν μείωση από 1% ως και 4% στις ασφαλιστικές εισφορές τους, 2% θα μειωθούν οι εισφορές των χημικών, 2% των δημοσίων υπαλλήλων, 2% οι εισφορές των εργαζόμενων στο υπουργείο Εργασίας, 3% για τους γιατρούς των ταμείων, και από 1% οι εισφορές των εργαζομένων στη ΔΕΗ και τα τουριστικά γραφεία.

πηγή: newsit.gr

Δείτε επίσης

Γέμισαν κατσαρίδες τα Αστυνομικά Τμήματα!

Με πολλά προβλήματα ξεκίνησε και η νέα χρονιά για τους αστυνομικούς, με την καθαριότητα να έρχεται να …