Τελευταίες Ειδήσεις
Αρχική / Slider / Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για την ενίσχυση της Θεσσαλονίκης

Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για την ενίσχυση της Θεσσαλονίκης

Σας παραθέτουμε την από 09-01-2014 ερώτηση-αναφορά προς στο κ.Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Δένδια, από τη Βουλευτή της Β’ περιφέρειας Νομού Θεσσαλονίκης κ.Ξουλίδου, η οποία προκλήθηκε μετά από τις συντονισμένες ενέργειες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και σκοπό έχει να μην επιτρέψει την υποβάθμιση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της επαρχίας, με τη συνεχή άδικη κατανομή θέσεων κατά τις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις Αστυνομικού προσωπικού, σε σχέση με τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της Αττικής.

Ελπίζουμε ότι οι προσπάθειες αυτές, η απαρχή των οποίων είναι αυτή η ερώτηση, θα αποδώσουν, καθώς το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλών άλλων Νομών της επαρχίας, έχει φτάσει κυριολεκτικά στα όριά του!

Θέτουμε κάθε υπεύθυνο προ των σοβαρών ευθυνών του και θέλουμε να πιστεύουμε πως η Ελληνική Αστυνομία και η ηγεσία της, αυτή τη φορά, θα κάνουν τις απαραίτητες γενναίες κινήσεις που απαιτούνται, ώστε ο Έλληνας Αστυνομικός και ο πολίτης της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της επαρχίας, να αισθανθούν επιτέλους, τουλάχιστον την ισότητα και την ισονομία που δικαιούνται εντός της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Σ.Κ.Α.Υ. 

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                                                                                                                          91-2014

ΑΝΑΦΟΡΑ 

Προς: τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Ενίσχυση αστυνομικού προσωπικού Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης

H βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά την αριθμ. πρωτ. 1/8-1-2014 επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την ενίσχυση του προσωπικού υπηρεσιών Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, οι ελλείψεις στις υπάρχουσες οργανικές θέσεις έχουν ξεπεράσει τον αριθμό 1.250 Αστυνομικών κάθε βαθμίδος, με αποτέλεσμα οι περισσότερες Υπηρεσίες της περιοχής μας να υπολειτουργούν και σε σχέση με την αύξηση της εγκληματικότητας και την παράλληλη έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, έχουν οδηγήσει στα γνωστά προβλήματα ελλιπούς αστυνόμευσης, παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες, πολλές φορές, προσπάθειες του προσωπικού. Οι δυσχέρειες αυτές έχουν ως αποτέλεσμα και την καθημερινή καταπόνησή τους, την εργασιακή ανασφάλειά τους, την έκθεση σε κίνδυνο ζωής και σωματικής ακεραιότητας λόγω συνεχόμενης σωματικής και ψυχολογικής κούρασης.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας ώστε να εξασφαλιστεί η ενίσχυση, με ανάλογο αριθμό προσωπικού με τις τακτικές μεταθέσεις των Υπηρεσιών της περιοχής Θεσσαλονίκης.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.                                                                                           

Η καταθέτουσα βουλευτής

     Σταυρούλα Ξουλίδου

Η από 08-01-2013 αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εδώ

Δείτε επίσης

Εύσημα Θεοδωρικάκου σε τέσσερις αστυνομικούς για την οικονομική στήριξη ηλικιωμένων που έπεσαν θύματα ληστείας

«Για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός …